Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Iskalnik počitnic

OTOK KRK- Vantačići

Vantačići - otok Krk

Ponudba zajema:

OTOK KRK- Vantačići

Otok Krk, majhno mestece v bližini Malinske na Krku, Vantačići, apartmaji na Krku, hoteli na Krku, mobilne hišice na Krku, Kvarner, Hrvatska


Krk leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu. Krk je tudi drugi največji hrvaški otok po površini (405,22 km2); dolga leta je veljal za največjega, vendar so zadnja merjenja pokazala, da je Cres nekoliko večji (405,70 km2). S celino je od leta 1980 povezan s Krčkim mostom (bivši Titov most). Največje mesto in upravno središče na otoku je istoimenski Krk. Otok je s trajektom povezan s Cresom in Rabom. Na otoku je tudi mednarodno Letališče Reka.

Za razliko od večine drugih otokov je dokaj pogozden (skoraj tretjina otoka). Severozahodni del je nižji, bolj rodoviten, ter razmeroma gosto naseljen. Jugovzhodni del otoka pa je višji in povečini gol. Tu je tudi najvišji vrh Obzova, ki sega 569 m visoko. Severovzhodna obala je strma, malo razčlenjena in izpostavljena burji.

Vantačići je naselje, pristanišče in istoimenski zaliv na otoku Krku (Hrvaška), ki upravno spada pod občino Malinska-Dubašnica; le-ta pa spada pod Primorsko-goransko županijo.

Malinska leži ob prostranem istoimenskem zalivu na severozahodni obali otoka. Prostrani zaliv leži med rtoma Pelova na zahodu in Čuf na severu. Zaliv obdajajo plaže in veliko zelenja. Kraj je znan po prijetnem podnebju.

Koristne informacije
Vantačići - otok Krk Vantačići - otok Krk Vantačići - otok Krk Vantačići - otok Krk Vantačići - otok Krk


HRVAŠKA POČITNICE - TOP PONUDBA

Bluesun kamp Paklenica

akcija -20 %

akcija -20%

FIRST MINUTE 20 %

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice Pineta

Akcija -15 %

Akcija -15%

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice Kamp Perna

Akcija -15 %

Akcija -15%

FIRST MINUTE -15%

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice - kamp Lopari

Akcija -20 %

Akcija -20%

FIRST MINUTE -20%

poletje 2021

najem

več >