Dubrovnik - izleti - vredno ogleda oz. kaj početi :)

Iskalnik počitnic

Dubrovnik - izleti - vredno ogleda

Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik - Stradun Dubrovnik - Stradun Dubrovnik - Stradun Dubrovnik - otok Lokrum Dubrovnik - otok Lokrum Dubrovnik - otok Lokrum Srđ Dubrovnik - obzidje Dubrovnik - obzidje
Koristne informacije

Dubrovnik - izleti - vredno ogleda

DUBROVNIK
Dubrovnik je eno od najbolj ohranjenih srednjeveških mest.

Dubrovnik - vredno ogleda:

Dubrovniško obzidje:
povzpnite se na obzidje in si oglejte staro mestno jedro in prečudovit razgled na morje iz mestnega obzidja. Obzidje meri 1940 m in vključuje 5 trdnjav in 16 obrambnih stolpov.

Za obzidje ob vročih dneh priporočamo, da s seboj vzamete nekaj vode. Sprehod po obzidju traja cca 1,5 ure. Na nekaterih mestih je ograja bolj nizka tako, da priporočamo previdnost.

Dubrovniški akvarij:
Se nahaja znotraj obzidja v srednjeveški trdnjavi Sv Ivana. Obiskovalcem je na voljo 31 akvarijskih bazenov, v katerih se nahaja je raznolik živalski in rastlinski svet z Jadranskega morja.

Dubrovniški - pomorski muzej:
Muzej se nahaja v prvem in drugem nadstropju trdnjave sv Ivana (od leta 1952). V preteklosti je ta trdnjava predstavljala eno od najpomembnejših obrambnih točk mesta ter vhoda v pristanišče. Gradnja utrdbe se je začela leta 1346, današnjo podobo pa je stolp dobil ob koncu 16. stoletja. V 19. stoletju je bila rekonstruirana ter pregrajena v dva nadstropja. Na mestih kjer so bile odprtine za topove pa so le te povečali ter jih nadomestili z okni. Muzej je najboljše mesto, kjer lahko spoznate bogato pomorsko dediščino Dubrovnika. Vstopite skozi čas in si oglejte predstavitev in propad pomorske velesile v sredozemlju. Za ogled potrebujete nekje od 1 do 2 ur.

Stradun:
glavna mestna ulica, ki deli staro mestno jedro na severni in južni del. Ulica je poleti glavno prizorišče številnih dogajanj in koncertov. Do Straduna je možno priti iz več strani, saj v mesto vodijo številni vhodi, najbolj znana pa so zahodna vrata Pile in vzhodna vrata Ploče.

Otok Lokrum:
na otoček nasproti Dubrovnika, do njega pa vozijo izletniške ladje. Na njem naj bi ob brodolomu pristal Rihard Levjesrčni, ki se je vračal iz križarskih pohodov v Palestini. Otok je leta 1839 obiskal Maksimiljan Habsburžanski, ki je otok tudi kupil. Na otoku je postavil prve zametke botaničnega vrta, kjer so potem leta 1959 nadaljevali s tradicijo zasajevanja eksotičnih rastlin iz predvsem Avstralije in Južne Amerike. Na otoku se prosto sprehajajo pavi in zajci.

Srđ:
je 413 m visok hrib nad Dubrovnikom, do njega pa se je možno povzpeti z žičnico. Na Srđu se nahaja trdnjava Imperial, ki izhaja iz Napoleonovih časov, nas pa je predvsem prevzel prekrasen razgled na mesto ter na Elefatske otoke.

V Dubrovniku boste sicer našli še številne zanimive cerkve, muzeje in zgodovinske znamenitosti, stara mesto pa spada med UNESCOVO kulturno dediščino.

Namestitve v bližini Dubrovnika:


Hoteli:
- hostel Cocoon**
- hotel Dubrovnik***
- hotel Ivka***
- hotel Kazbek*****
- otok Lopud - hotel Lafodia Sea Resort****
- Mljet - hotel Odisej ***
- Cavtat - hotel Croatia *****

Apartmaji:
- Apartmaji Pervanovo Celenga/Sunce****
- Pervanovo apartmaji****

HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -15 %

Poletje 2023

FIRST MINUTE | najem

Novo
Akcija -15 %

Poletje 2023

FIRST MINUTE | najem

Novo
Akcija -15 %

Poletje 2023

FIRST MINUTE | najem

Novo
Akcija -19 %

Poletje 2023

FIRST MINUTE | All inclusive light

Pomoč uporabnikom:
041 838 697