Smučarija še kar cveti

Moje finance

 

19.2.09 08:05

Razmere v gospodarstvu očitno ne vplivajo na povpraševanje po smučanju

Pričakovali bi, da trenutne razmere v gospodarstvu vplivajo tudi na manjše povpraševanje po dražjih storitvah, kot je smučanje. Toda očitno ni tako. Nekatere agencije, ne pa vse, namreč opažajo povečano povpraševanje po smučanju. V Gradturu opažajo 15-odstotno povečanje povpraševanja glede na lani. Nekoliko več po slovenskih krajih kot po avstrijskih. Pri Potovanje.si pravijo, da je povpraševanje na ravni lanskega.

Pri njih še vedno prevladuje večje zanimanje po tujini. Najbolj priljubljene destinacije so Bad Kleinkirchheim, Kronplatz, Saalbach, Val Thorens in Jahorina. Pri Columbusu pravijo, da je sezona ena izmed boljših v zadnjih letih, saj se je rezervacija top terminov pri njih začela že oktobra. Število prenočitev narašča tudi v manj znanih smučarskih krajih, ki dajejo velik poudarek ravno ponudbi za najmlajše, dodajajo. Na Centru potovanj opažajo, da je bilo povpraševanje v zadnjih treh mesecih lani približno enako kot sezono prej.

Pri njih je večje zanimanje za tuja smučišča; nekateri kraji so priljubljeni zaradi ugodnih cen, na primer italijanski Monte Bondone, nekateri pa zaradi dobro urejenih smučišč, velike dodatne ponudbe in bližine Slovenije, recimo avstrijski Bad Kleinkirchheim, dodajajo.

Članek je bil objavljen v reviji Moje finance, januar 2009.

 

 

 

 

 

 

© Gradtur d.o.o.