B2B - general terms

Suchparameter

B2B - general terms

Hrvaska.net in Gradtur.si
Nützliche Informationen

B2B - general terms

OPČI UVJETI B2B - Hrvaska.net - Gradtur d.o.o.

Drago nam je, da razmišljate o ukljućivanju vašeg objekta na stranice Hrvaska.net i Gradtur.si. Hrvaska.net in Gradtur.si su dobro posječene stranice i neče vam biti žao, ako uvrstite vašu ponudu na naše stranice. Stranice Hrvaska.net i Gradtur.si su zbog jednostavnog pregledavanja i uključivanja novih objekta u sistem jako popularne. Samo u 2015 imali smo preko 2 miljuna posjetioca.
Opći uvjeti za uključivanje novog objekta na stranice hrvaska.net i gradtur.si

PROVIZIJA I CIJENE
- Vlasnik objekta i agencija Gradtur dogovorili su se, da vlasnik unosi u sistem bruto cijene, koje su iste i ako bi ga gosti direktno kontaktirali.
- provizija agencije gradtur iznosi 7% ili 10% ili 15% od cijena, koje vlasnik unosi u sistem (stvar dogovora).

CIJENE I NAPLAČIVANJE:
1) Cijene koje vlasnik objavlja u sistemu, trebaju biti iste koje bi gost dobio i ako bi direktno kontaktirao vlasnika. Ako agencija primjeti, da su cijene u sistemu više nego direktno kod vlasnika, objekt se odmah isključuje iz stranice bez upozorenja te se vlasnik obavezuje platiti marketinški trošak u iznosu od 500 EUR.
2) Gradtur.si - Hrvaska.net kupi 30% kod rezervacije ili manje u skladu sa odgovorom, ostatak gosti plačaju na licu mjesta i to mora vlasnik sam naplatiti - mi za naplačivanje gosta ne odgovaramo. Agencija Gradtur se obavezuje odmah kod rezervacije dati tačne podatke, koliko trebaju gosti uplatiti još na licu mjesta te koju razliku mora ona uplatiti vlasniku.
3) Agencija Gradtur razliku od svoje provizije do 30% uplačuje vlasniku prije dolaska gosta ili na dan dolaska.

PRAVO NA OBJAVU I ISKLJUČENJE OBJEKTA:
4) Hrvaska.net - gradtur.si ima pravo ne objaviti objekt ako:
a) vlasnik stranice ne uzdržava svog objekta, nema dobrih slika ili je na stranice stavio svoje kontaktne podatke, da bi gosti mogli zaobiči agenciju,
b) ako se vlasnik na upite iz agencije ne odziva u roku 24 sata,
c) u slučaju, da vlasnik ostavi otvorene kontingente za prodaju treba sam unositi stop bookinge ili nas o tome obavještavati, da možemo sami odmah zatvoriti prodaju,
d) sve slike koje vlasnik unosi kod prezentacije objekta ima pravo koristiti agencija Gradtur promotivne svrhe,
e) objekti koji imaju bolju proviziju te otvorene kontingent u sistemu su na vidljivijim pozicijama.

5) Vlasnik ne smije npr. iduče godine zaobiči agencije i sam uzeti gosta bez da agenciju obavjesti te joj da pripadajuču proviziju.
6) Gradtur d.o.o., Hrvaska.net ima pravo promjenit ime objekta, ako je previše objekata u sistemu sa istim imenom.
7) Ako objekt dobiva negativne ocijene sa strane gostiju, agencija ima pravo objekt maknuti iz ponude.
8) Agencija svu direktnu ponudu markira posebnim logotipom, owners direct.

OBAVEZE VLASNIKA
1) Vlasnik odgovara za tačnost svih podataka te u slučaju navođenja netačnih podataka snosi odštetnu odgovornost (udaljenost od plaže, kategorija objekta, …).
2) Vlasnik sam odgovara te je dužan prijaviti goste lokalnoj turističkoj zajednici te platiti turističku taksu te ostale obaveze koje od njega traži država.
3) Ako vlasnik koristi posebne promotivne akcije na stranicama kupona ili slićno iste je dužan unjeti i u sistem hrvaska.net odnosno gradtur.si .

OBAVEZE AGENCIJE
- Agencija Gradtur d.o.o., Hrvaska.net je dužna pomoći vlasniku u slučaju bilo kojih pitanja u vezi stavljanja objekta na stranicu.
- Agencija Gradtur na svoju provziju plača PDV u svojoj državi.
- Agencija se obavezuje odmah prilikom nastanka rezervacije obavijestiti vlasnika na kontaktne podake koje je vlasnik naveo (e-mail, telefon…).
- Agencija se obavezuje uplatiti razliku od 30% do svoje provizije prije dolaska gostiju u objekt ili na dan ulaska gosta u sistem.
- Agencija je dužna dati gostu nakon uplate sve kontaktne podatke od gosta te obrnuto.

URLAUB IN KROATIEN
TOP ANGEBOTE

Neu
Aktion -15 %

Sommer 2023

FIRST MINUTE | Miete

Neu
Aktion -20 %

Sommer 2023

FIRST MINUTE | Halbpension

Neu
Aktion -20 %

Sommer 2023

FIRST MINUTE | Halbpension

Neu
Aktion -15 %

Sommer 2023

FIRST MINUTE |

Kundendienst:
[email protected]