Naturizem na Hrvaškem - Fkk plaže Hrvaška | Hrvaska.net

Iskalnik počitnic

NATURIZEM

Naturizem FKK - Straško - otok Pag Fkk - Sahara - otok Rab Fkk - Sahara - otok Rab Fkk - Sahara - otok Rab Fkk - Kanegra Fkk - otok Krk - Baška
Koristne informacije

NATURIZEM

Naturizem na Hrvaškem - Fkk plaže - Hrvaška


Na Hrvaškem obstaja prek 30 fkk kampov in naselij, prva fkk plaža je bila oprta na otoku rab leta 1934. Hrvaška zaradi tega ostaja ena od najbolj zaželenih fkk počitniških destinacij. Poleg uradnih naturističnih naselij obstajajo tudi tako imenovane proste fkk plaže, ki jih lahko najdete po celi hrvaški obali.

Otok Krk - Baška ****
Naturistični kamp Bunculuka :
Atraktivna lokacija je le ena od prednosti pogosto nagrajenega naturističnega kampa Bunculuka. Ponaša se s štirimi zvezdicami in leži v Baški na jugozahodu otoka Krka, nasproti otočka Prvić.
Kamp leži na terasastem terenu vzdolž 1800 metrov prodnate plaže. Razprostira se na petih hektarih in premore 400 parcel, od katerih se polovica skriva v senci borovcev in drugega rastlinja. V kampu so otroška in razna športna igrišča ter odbojka na mivki, tenis, mini golf, namizni tenis in badminton.
Gostom so na voljo trije sanitarni objekti, trgovina in restavracija. Tu so še fast food, prodajalna sadja in zelenjave ter nov bistro in lounge bar Boneta.
Kapaciteta: 1000 oseb

Istra - med Porečom in Vrsarjem ***
Naturistični kamp Istra:
Naturistični kamp Istra, kategoriziran s tremi zvezdicami, se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najboljših hrvaških kampov in prejel nagrade ADAC in BNV (Bavarsko združenje naturistov).
Leži v neposredni bližini ribiškega mesteca Funtana, šest kilometrov južno od Poreča. Sprejme do 3000 gostov, ki se lahko namestijo tako v eni od 13-ih mobilnih hišic, kot na prostranih parcelah v senci hrastov, s pogledom na otočke nasproti kilometrske plaže s številnimi mesti za sončenje.
Na voljo so tri restavracije, trgovina in športni center z otroškim in štirimi teniškimi igrišči, šolo potapljanja in igriščem za odbojko na mivki.
Ob večerih organizirajo zabave, med drugim nastope istrskih folklornih skupin.

Kangera ****
Naturistični kamp Kanegra:
Kanegra je majhen naturistični kamp, kategoriziran s štirimi zvezdicami, ki leži 10 kilometrov od mesta Umag v severozahodni Istri. Kamp je prejemnik prestižne nagrade za kakovost „rumena tabla“ ADAC, hrvaške nagrade za kakovost Turistični cvet in se uvršča med najboljše hrvaške kampe.
Na 193-ih parcelah, med katerimi so nekatere zelo prostorne in luksuzne, sprejme do 400 gostov, ki sicer lahko najamejo tudi katerega od 233-ih bungalovov in apartmajev.
Pestra izbira dejavnosti vključuje lenarjenje v senci zaledja prodnate plaže, odbojko na mivki, coccoball, košarko, nogomet ali rokomet ter streljanje. Ob doplačilu so na voljo teniška igrišča, mini golf, namizni tenis, najem koles in vodni športi: vožnja na banani, najem pedalina, sandolina ali jet-skija in podobno.
Animacijska ekipa organizira večere z živo glasbo, tematske večerne zabave, športna tekmovanja in večere z DJ-em. Sicer so gostom na voljo še restavracija, picerija, snack bar, cocktail bar in kavarna.

Vrsar-Koversada ****
Naturistični kamp Koversada:
Naturistični kamp Koversada, kategoriziran s tremi zvezdicami, leži dva kilometra južno od Vrsarja na zahodni istrski obali. Zelo verjetno je to kamp z najdaljšo naturistično tradicijo v Evropi.
Koversada je hkrati največji evropski naturistični kamp. Na preko milijon kvadratnih metrih lahko v mirni okolici, ki jo dopolnjuje preko 1000 oljk in drugo sredozemsko rastlinje, sprejme kar 5000 gostov. Del Koversade je tudi otoček, ki ga s kopnim povezuje most, kjer gosti lahko kampirajo izključno v šotorih. Ravno ta otok naj bi bil izvorno mesto naturizma. Na petkilometrski obali sta poleg skalnatih in prodnatih tudi dve peščeni plaži, namenjeni najmlajšim. Animacije in zabave ne manjka, vse poletje se vrstijo tematski večeri z živo glasbo in druge prireditve, med katerimi je tradicionalen izbor Miss Koversade. Športno rekreativna ponudba vključuje tenis, košarko, rokomet, mali nogomet, odbojko na mivki in številne vodne športe. Gosti radi in pogosto obiščejo bližnje mesto Vrsar, ki ga je najlaže doseči s turističnim vlakcem, ki redno povezuje kamp z mestom.

Lanterna ***
Naturistični kamp Solaris:
Naturistični kamp Solaris je med najbolj prepoznavnimi v regiji, kategoriziran je s tremi zvezdicami. Leži blizu kraja Tar Vabriga v Istri, 12 kilometrov od Poreča.
Kamp je del turističnega naselja Solaris na polotoku Lanterna. Zadnjih nekaj let redno prejema priznanje za kakovost rumena tabla ADAC.
Poleg apartmajev in sob v gozdnatem delu naselja kamp nudi dovolj velikih in senčnih parcel ob morju. Obdaja ga poltretji kilometer dolga skalnata obala, pogosto prekinjena z manjšimi travnatimi in prodnatimi zalivčki in prostori za sončenje. Ena od značilnosti Solarisa je dober animacijski program za otroke, bogata pa je tudi športna ponudba, ki vključuje center vodnih športov z možnostjo jadranja na deski, potapljanja in jadranja, osem teniških igrišč, mini golf, namizni tenis, zunanji sladkovodni bazen in druge dejavnosti. Redno organizirajo folklorne večere, plesne zabave in druge dogodke. V restavraciji kampa pa nudijo pestro izbiro lokalnih in regionalnih specialitet.
Kapaciteta: 4000 oseb

Ulika-Poreč ****
Naturistični kamp Ulika:
Kamp Ulika leži na malem polotoku, osem kilometrov severno od Poreča v zahodni Istri. Kategoriziran je s štirimi zvezdicami, gostom pa nudi vse sodobne storitve. Prepoznan je kot eden od najboljših hrvaških kampov, unikaten pa je tudi po velikem številu dreves črnike.
Sprejme lahko do 3000 gostov, večji del pa zavzemajo parcele velikosti od 80 do 160 kvadratnih metrov, večinoma umeščene v senco starih dreves. Poseben del kampa je namenjen gostom s hišnimi ljubljenčki. Prodnata in skalnata plaža z urejenimi prostori za sončenje je dolga kar poltretji kilometer. V kampu je več restavracij, grillov in barov, trgovina s spominki in trafika, plesna terasa in samopostrežna trgovina. Za rekreacijo so na voljo zunanji sladkovodni bazen, tenis, mini golf, namizni tenis, najem koles, jadranje na deski, odbojka na mivki, najem čolnov in organizirani izleti. Za otroke pripravljajo animacije s kreativnimi delavnicami in igrami ter večernimi zabavami.

Rovinj - Valalta ***
Naturistični kamp Valalta:
Kamp Valalta je od središča Rovinja oddaljen okrog sedem kilometrov. Leži na ustju slikovitega 12-kilometrskega naravnega rezervata Limski kanal. Kamp je namenjen izključno naturistom. Sprejme lahko do 7200 gostov. Obala kampa je dolga kar pet kilometrov in premore veliko lepih prodnatih ter eno peščeno plažo, še posebej primerno za družine z manjšimi otroki. Poleg različnih vrst namestitve in kakovostnih storitev, ima Valalta še dobro opremljeno marino, atraktiven bazen z morsko vodo in lastno pivovarno, organizirajo pa tudi naturistične izlete. Dolg seznam športnih, rekreativnih in zabavnih vsebin vključuje teniška igrišča, odbojko na mivki, nogometne in odbojkarske turnirje ter plavalna tekmovanja, šolo plavanja, najem čolnov in koles, balinanje in mini golf. Kreativne delavnice za otroke so prav tako del ponudbe. V mnogih restavracijah kampa poleg svojega piva strežejo tako avtohtone istrske specialitete, kot bogat nabor nacionalnih in mednarodnih jedi.

Punat - Konobe **
Naturistični kamp Konobe:
Kamp Konobe je namenjen izključno naturistom. Leži na otoku Krku, le tri kilometre od mesta Punat, enega izmed vodilnih hrvaških navtično-turističnih centrov. Kamp obratuje že skoraj pol stoletja in se ponaša z nagradami za kakovost nizozemskega avtokluba ANWB in z nagrado Eco Plus za odnos do okolja.
Na 400 kampirnih enot lahko sprejme do 1200 gostov, razprostira pa se vzdolž poldrugi kilometer dolge razčlenjene obale, ki se ponaša z dvema prodnatima plažama in mnogo skrivnih zalivčkov s kristalnim morjem.
V juliju in avgustu v kampu organizirajo otroške delavnice, ki dopolnjujejo zabavo na otročkem igrišču in v pokriti igralnici. Aktivni gosti se lahko lotijo jutranje telovadbe, mini golfa, namiznega tenisa in odbojke ali pa najamejo skuter, čoln in pedalin. Poleg tega se tri kilometre od kampa nahajata potapljaški center in marina Punat, kjer lahko najamejo jahto ali jadrnico. Do središča Punata pa pelje tudi 3-kilometrska sprehajalna pot.

otok Hvar-Vrboska **
Naturistični kamp Nudist:
Naturistični kamp Nudist na otoku Hvaru je od idiličnega mesteca Vrboska oddaljen le kilometer. Leži neposredno ob obali, obkrožen z gozdom pa nudi lep razgled na otok Brač.

Sprejmejo lahko do 450 gostov, njihova 800-metrska skalnata plaža pa je namenjena izključno naturistom. V samem kampu je otroško igrišče, v bližini pa vrsta drugih športnih dejavnosti.

Vrboska del svojega šarma dolguje majhnim kamnitim mostovom, ki spajajo obe strani mesta: vzhodno, z renesančnimi in baročnimi hišami ter zahodno stran s cerkvicami in ozkimi ulicami med gotskimi in renesančnimi hišami. Mesto je znano še kot odlična potapljaška destinacija, ker pa imajo v ponudbi tudi številne izlete v okolico, vključno z Bolom na otoku Braču in mestom Makarska, je Vrboska primerna tudi za počitnice tistih, ki sta jim pri srcu raziskovanje in aktivni dopust.

Tkon-otok Pašman ***
Naturistični kamp Sovinje:
Kamp Konobe je namenjen izključno naturistom. Leži na otoku Krku, le tri kilometre od mesta Punat, enega izmed vodilnih hrvaških navtično-turističnih centrov. Kamp obratuje že skoraj pol stoletja in se ponaša z nagradami za kakovost nizozemskega avtokluba ANWB in z nagrado Eco Plus za odnos do okolja.
Na 400 kampirnih enot lahko sprejme do 1200 gostov, razprostira pa se vzdolž poldrugi kilometer dolge razčlenjene obale, ki se ponaša z dvema prodnatima plažama in mnogo skrivnih zalivčkov s kristalnim morjem.
V juliju in avgustu v kampu organizirajo otroške delavnice, ki dopolnjujejo zabavo na otročkem igrišču in v pokriti igralnici. Aktivni gosti se lahko lotijo jutranje telovadbe, mini golfa, namiznega tenisa in odbojke ali pa najamejo skuter, čoln in pedalin. Poleg tega se tri kilometre od kampa nahajata potapljaški center in marina Punat, kjer lahko najamejo jahto ali jadrnico. Do središča Punata pa pelje tudi 3-kilometrska sprehajalna pot.

Sahara - Rab
Sahara je najbolj znana nudistična plaža, nahaja se v bližini rajske plaže. Po pribl. 30 minutah hoje po označeni poti, boste lahko uživali v edinstvenem pogledu na pokrajino. Plaža je peščena.Plaža nima turistične infrastrukture, tako da boste vse, kar potrebujete, morali vzeti s seboj.

Namestitve v bližini naturističnih plaž po regijah:
Istra:
- Mobilne hiške Lanterna- Poreč
- Apartmaji Lanterna- Poreč
- Mobilne hišice Kažela - Medulin
- Apartmaji Sol Polynesia- Umag

Kvarner:
- Turistično naselje Kačjak- Crikvenica
- MH Straško- Otok Pag
- Mobilne hiške Kovačine- Otok Cres
- Hotel Corinthia Baška

Dalmacija:
- Falkensteiner Apartmaji Petrčane
- Hotel Elaphusa- Bol -otok Brač
- Hotel Alga- Tučepi- Makarska

HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net