Iskalnik počitnic

Biograd na Moru


Biograd na Moru

Biograd na Moru, mesto s številnimi možnostmi za aktivno preživljanje počitnic, odličen kamp za mobilne hišice, Hoteli Biograd, Kamp Soline, Mobilne hiške Soline, Severna Dalmacija, HrvaškaBiograd na Moru je središče riviere, katero sestavljajo obalna mesta Petar na Moru, Turanj, Sv. Filip in Jakov, Biograd na Moru, Pakoštane in Drage, na otoku Pašmanu mesta Tkon, Kraj, Pašman, Barotul, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj in Ždrelac ter na otoku Vrgada istoimeno mesto.

Zahvaljujoč svojemu položaju v enem izmed najbolj razčlenjenih predelov hrvaške obale se v njem nahaja velika marina, ki ponuja možnost navtičnega turizma.

V bližnji okolici se nahajajo trije nacionalni parki: Paklenica, Kornati in Krka ter park narave Telašćica. Poleg bogate zgodovine, mesto karakterizirajo lepe plaže, slikoviti zalivi in raznovrsne namestitvene zmogljivosti. V mestu je veliko restavracij, ki ponujajo domače specialitete ali pa jedi iz mednarodnih kuhinj.

V turistično mesto se je pričel razvijati med I. in II. svetovno vojno. Prvi gosti so bili Čehi, ki so začeli prihajati okoli leta 1920. Prvi hotel je mesto dobilo leta 1935, nahajal pa se je na predelu, kjer danes stoji hotel Ilirija.

V poletnih mesecih se za turiste pripravljao številne kulturne, zabavne in športne prireditve.
Slikoviti Pašmanski kanal, z nizom majhnih otočkov, ščiti mesto pred večjimi udari burje.

V Biogradu na Moru so odlične možnosti za jadranje in potapljanje.
Biograd je luka navtikov, ki križarijo po Jadranu in Kornatih.
Marina Kornati-Biograd ima 500 privezov na morju in 200 na kopnem. Odprta je celo leto.

BIOGRAD NA MORU, mesto in pristanišče v severni Dalmaciji, 28 km južno od Zadra. Leži na polotoku in kopnu. Na severni strani se nahaja zaliv Bošana, na južni pa Soline. Pred mestom sta otoka Planac in Sveta Katarina (s svetilnikom). Srednja januarska temperatura zraka je 7 °C, julija pa 24,5 °C. Gospodarska osnova je poljedelstvo, ribištvo in turizem. Iz mesta vozi trajekt za otok Pašman (mesto Tkon).


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net