Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Iskalnik počitnic

Otok Hvar - Jelsa

mesto Jelsa

Otok Hvar - Jelsa

Otok Hvar, Jelsa, polno sprehajalnih poti, prelepe plaže, borovi gozdički, vonj lavande, Apartmaji Jelsa, Hoteli Jelsa, Srednja Dalmacija, Hrvaška

Otok v srednjedalmatinski otoški skupini je najdaljši na Jadranu. Ob vsej obali so strme brežine, v katere se zajedajo številni zalivi. Severna obala je veliko bolj razčlenjena od južne; največji zaliv je Starigradski zaliv. Gozd sega skoraj povsod do obale. Otok ima izredno blago sredozemsko podnebje. Turizem je najbolj razvit v naseljih Hvar in Jelsa. Hvar je prepoznaven po vonju lavande in največjim številom sončnih ur v letu.

Jelsa:
Hvarska lepotica Jelsa ima – tako kot cel otok – raznoliko obalo, s katere se razlega pogled na številne otoke, zalive in rte, ki so primerni za kopanje in sončenje. Ob morski obali, borovem gozdu, sprehajalnih stezah, ter slikovitih vaseh, razkropljenih po številnih hribih in dolinah, kjer rastejo sredozemske in zdravilne rastline, številnih arhitekturnih znamenitostih, se odkriva lepota Jelse.

Cerkev sv. Ivana iz 15. stoletja, ki se nahaja sredi renesančno-baročnega trga, je najstarejši del mesta, kjer poteka pestro družabno življenje.

Blizu Jelse se nahaja še ena zanimivost – Grapčeva jama, kultni kraj neolitskih otočanov (od 5000 do 4000 let pr. n. š.), ki jo tvorita velika in majhna dvorana, ki sta obkroženi s hodniki in manjšimi prostori.


HRVAŠKA POČITNICE - TOP PONUDBA

Bluesun kamp Paklenica

akcija -20 %

akcija -20%

FIRST MINUTE 20 %

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice Pineta

Akcija -15 %

Akcija -15%

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice Kamp Perna

Akcija -15 %

Akcija -15%

FIRST MINUTE -15%

poletje 2021

najem

več >

Mobilne hišice - kamp Lopari

Akcija -20 %

Akcija -20%

FIRST MINUTE -20%

poletje 2021

najem

več >