Iskalnik počitnic

Makarska


Koristne informacije

Makarska

Makarska, turistično središče Makarske riviere od dolgi prodnati plaži, hoteli Makarska, apartmaji Makarska, Srednja Dalmacija, HrvaškaMesto, pristanišče in turistično središče Makarske riviere. Po številu sončnih dni se lahko primerja s Hvarom, toda burja pozimi je močna. Staro mestno jedro ima sredozemsko podobo, v novem pa so hoteli, gostinski objekti in trgovine.

Kilometer in pol dolgo peščeno plažo v zalivu Donja luka obrobljata park in borov gozd. V Makarski se na najlepši možen način prepletata sredozemsko in kraško območje, kristalno čisto morje in prijetno okolje Biokovega ob vznožju katerega leži Makarska.

Makarska riviera je ena izmed najbolj pomembnih turističnih regij na hrvaški obali. Naselja so se oblikovala z migracijo prebivalstva proti morju, ki se je v preteklosti ukvarjalo z pastirstvom na Biokovskih pašnikih.

Krona Makarske riviere je vsekakor Biokovo. Biokovo je planina, ki so jo že leta 1981 razglasili za naravni park. Tisti, ki si želijo novih izkušenj ter neverjetnega pogleda na Dalmacijo, vsekakor ne smejo zamuditi priložnosti, da se vzpnejo na vrh sv. Jure, ki je visok kar 1762 m.

Središče Makarske riviere je mesto Makarska, ki poleg velike malakološke zbirke iz celega sveta, čudovite rive, ki jo ščitijo palme, ter številnih kavarnic in restavracij, ob večerih ponuja nepozabno zabavo ter nočno rajanje v diskotekah in kavarnah na odprtem.

MAKARSKA je mesto, pristanišće in turistično središće Makarske riviere, ki se razteza v dolžini 60 km do naselja Gradec. Leži polkrožno ob obali pos strmimi pobočji Biokova. Staro jedro ima sredozemsko podobo, v novem so hoteli, gostinski objekti in trgovine. Kilometar i pol dolgo plažo v zalivu Donja luka na severozahodu obrobljata park in borov gozd. Še naprej so številne peščene plaže. V obližnjem zdravilišču ponujajo številne terapevtske usluge.

Zgodovina Makarske se je začela v kilometer oddaljeni vasi Makar, oziroma v rimskem naselju Muccurum, ki so ga menda 548 porušili Vzhodni Goti. Makarski so vladali Neretljani pa bosenski Kotromanići, nato Turki in Benečani, nazadnje je bila do 1918 pod Avstrijci. Prave urbane okvirje je postavila Avstrija, ki je sidrišče uporabljala za vojne ladje. Prvi hotel so postavili 1914. Današnje mestno središče je nastajalo v 17. in 18. stoletju okrog glavnega trga in župnijske cerkve sv. Marka. Na trgu stoji spomenik razsvetljenkemu piscu frančiškanu Andriji Kačiću Miošiću. Z obale vodi krožna pot po polotoku Sveti Petar. V bližini rta Osejava južno od pristana je frančiškanski samostan iz 1400. V samostanski cerkvi je galerija, v malakološkem muzeju pa izjemno bogata zbirka morskih školjk.HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]