Iskalnik počitnic

Otok Mljet


Otok Mljet

Otok Mljet, odlična morska hrana, čista narava, bujno rastje, odlična izbira za vse, ki iščejo mirnejše počitnice, hoteli Mljet, Narodni park Mljet, Hotel Odisej, Južna Dalmacija, Hrvaška
Otok Mljet je otok v Južni Dalmaciji, v bližini Dubrovnika. Eden izmed njegovih delov je proglašen kot hrvaški narodni park. Obilo rib, rakov, školjk ali specialitet kot je npr. hobodnica sušena na dimu, so velika vaba za vsakogar.

Nacionalni park Mljet je območje zahodnega dela otoka Mljeta ki je značilno razčlenjen; rastje je tam najbolj bujno, živalski svet pester, kulturna dediščina pa dragocena. To so bila 1960 izhodišča za razglasitev tretjine otoka za narodni park. Vanj so vključeni Veliko in Malo jezero, zaliv Soline, morski pas širine 500 m od najbolj izpostavljenih rtov s pripadajočimi otočki ter naselje Polace, Pomena in Govedari. Obe jezeri se povezujeta med seboj in z morjem ozka, umetno poglobljena kanala. Plima in oseka povzročata močan pretok morske vode, ki so ga nekoč uporabljali za pogon mlinov. Obe jezeri sta bogati s školjkami.

Otok Mljet je kljub rastočemu hrvaškemu turizmu oaza miru, saj na otoku ni veliko hotelov in privatnih ponudnikov. Otok je priljubljen kraj navtičnih turistov, zaradi njegove hribovitosti pa bodo navdušeni tudi kolesarji ter pohodniki, ki bodo uživali v njegovem prvobitnem naravnem okolju, ki je tudi del narodnega parka. Za popestritev poletnega dogajanja lahko skočite tudi do bližnjega Dubrovnika, ali pa se vpišete v šolo jadranja in potapljanja.

Ob Mljet se veže tudi Homerjeva zgodba v Odiseji, mitskemu kralju Itake, ki je po brodolomu priplaval do jame, kjer ga je ugrabila nimfa Kalipso. Danes se jama v čast legende imenuje Odisejeva jama. Do otoka Mljeta boste prišli z ladijskimi linijami iz Dubrovnika, Korčule in Pelješca.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -10 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| Najem

Novo
Akcija -4 %

FIRST MINUTE

| All inclusive

Pomoč uporabnikom:
[email protected]