Iskalnik počitnic

Novi Vinodolski


Koristne informacije

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski, slikovito mestece z bogato turistično tradicijo, Novi Resort, Hoteli Novi Vinodolski, Hotel The View, Kvarner, HrvaškaMesto je bilo utemeljeno že v rimskih časih, nahaja se v središču kvarnerskega zaliva - Riviere, na obronkih Male Kapele in ob obali Vinodolskega kanala. Do leta 1953 se je imenoval Novi. Sestavljen je iz dveh delov starejšega, ki se nahaja na hribu ter novejšega, ki se nahaja ob morju, jugovzhodno od luke z obalnim sprehajališčem, turističnimi objekti in mnogimi vilami. V zadnjih letih se naselje razširja severovzhodno pod magistralo. Pristanišče je izpostavljena vetrovom iz IV. kvadranta. Privezi za jahte se nahajajo na notranji strani bokobrana. Gospodarska osnova je poljedelstvo, vinogradništvo, ribištvo in turizem. Nedaleč od Novega Vinodolskega se nahaja turistično naselje Zagori.
Gre za slikovito mestece z bogato turistično tradicijo. Prvo kopališče, ki je bilo leseno, je bilo zgrajeno že leta 1878. Novi je bil poznan po kulturi morskih kopališč ter je tako prejel kraljevsko nagrado za lepo urejena kopališča. Leta 1889 je bilo zgrajeno prvo občinsko kopališče v zalivu Lišanj. Obešanje zastave na kopališču je označevalo čas za kopanje (rdeča zastava - moški, bela zastava - ženske).

Prvi hotel Lišanj je bil zgrajen leta 1892 bil pa je v lasti družine Potočnjak. V začetku XX. st. je bil dograjen, in kot eden od primerov hotelske arhitekture na hrvaškem stoji še danes. Prijetna klima in dobra turistična ponudba je privedla do tega da je leta 1906 Novi Vinodolski prejel službeni status morskega kopališča in klimatskega zdravilišča. Danes ponudbo predstavljajo hoteli, turistično naselje, kampi in številni gostinski objekti, ki se nahajajo blizu morja z lepimi in lahko dostopnimi plažami. V njihovi bližini se predstavljajo številni športni objekti, odprti in zaprti bazeni z morsko vodo. Od kulturnih menifestacij Novi Vinodolski še posebej neguje zimski karneval (januar/februar in praznik sv. Filipa in Jakova, zaščitnika mesta (v Maju). Pred nedavnim je Novi Vinodolski postal središče poletnega karnevala, ki se odvija v Avgustu.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]