Iskalnik počitnic

Dugi rat - Omiš


Koristne informacije

Ponudba zajema:

Dugi rat - Omiš

Dugi Rat, Omiš, mestece je na Omiški rivieri polno peščenih in prodnatih plaž, Ville, Makarska, Split, Srednja Dalmacija, HrvaškaDugi rat mestece je na Omiški rivieri polno peščenih in prodnatih plaž, z različnimi zabavnimi vsebinami in zasebnimi nastanitvami ob morju. Idealno je za družine z otroki, ki se želijo sprostiti ob čudoviti pokrajini, ki je ena od najbolj privlačnih na jadranski obali. V samem Dugom ratu nočno življenje ni bogato, ampak bližina Splita (15 km jugovzhodno od Splita) in Omiša (5 km zahodno od Omiša) in okoliških barov na plažah, zagotavljajo razburljivo nočno življenje. Dugi rat je eno od najstarejših naselij v Dalmaciji, kar vidimo po arheoloških najdiščah v jamah Turska peć in Ponistrice, in najdbe odkrivajo sledi življenja na tem področju iz kamenega obdobja.

Omiš leži v srcu Dalmacije na levi obali ob izlivu reke Cetine v morje, 21 km jugovzhodno od Splita, pod mogočnimi apnenčnimi stenami Omaške Dinare. Stari in novi del naselja sta ločena. Stari del mesta pod golimi strmimi stenami je mesto ozkih ulic z majhnimi trgi. Zahodno je okoli 1 km dolga peščena plaža in pred njo široka plitvina z nanosi reke Cetine.

Pristanišče v katerem stoji svetilnik je zelo izpostavljeno močni burji, ki piha iz različnih smeri. Precejšne valove po povzročajo tudi južni vetrovi. Globina morja ob kolenastem pomolu dolgem 50 m je do 3 m.

Iz pomorske karte je razvidno, da svetilnik, ki stoji na koncu pomola oddaja svetlobni signal : BZ Bl 3s. Področje vidljivosti belih oziroma zelenih bliskov je potrebno razbrati iz pomorske karte.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija  %

POLETJE 2022

| najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA8 (12.8.-15.10.)

| polni penzion

Novo
Akcija  %

POLETJE 2022

| najem

Novo
Akcija  %

POLETJE 2022

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]