Iskalnik počitnic

Otok Hvar - Hvar


Otok Hvar - Hvar

Otok Hvar, Hvar, prelepe plaže in zalivi, pogled na Paklene otoke, hoteli na Hvaru, apartmaji Hvar, Srednja Dalmacija, Hrvaška

Hvar, otok srednje-dalmatinskega akvatorija, se nahaja 14 km jugovzhodno od Šolte, 3.4 km južno od otoka Brač, 7.2 km severno od polotoka Pelješac, ter 14.2 km od otoka Korčula. S severne strani ga obkroža morje hvarskega kanala, a z južne strani so kanali otokov Vis in Korčula, ter kanal reke Neretva.
Otok Hvar se nahaja na vseh morskih rutah vzhodnega Jadrana in je zaradi svojih naravnih lepot, ugodne klime, zaščitenih zalivov in plodnega zemljišča, znan že od najstarejše zgodovine, s svojimi prvimi prebivalci – Grki in Ilirci. zemljevid Hvara .

MESTO HVAR
Pogosto za Hvar rečejo da je kot mesto iz pravljice s svojo arhitekturo, prekrasno naravo in blago klimo. V Hvaru vsakdo lahko najde nekaj zase, nekaj kar mu bo podarilo duševni mir in telesno sprostitev.

V mestu je zato s razlogom nedavno praznovana 140 obletnica organiziranega turizma. V mesto Hvar se lahko pripeljete s trajektom direktno v hvarsko pristanišče ali po cesti iz srednjega dela otoka.

Mesto Hvar, otok Hvar ne glede na to s katere strani pridete, mesto Hvar se takoj zdi kot mesto – spomenik. Stoletja so klesala te zidove, a različne epohe so mu, med katerimi najbolj renesansa, dale obliko. Spomeniki v spomenikih, spomeniki na spomenikih, mesto Hvar kot dragulj skrit v času.

Predlagamo obisk; Trdnjave Fortica (Španjola); Hvarsko katedralo; Hvarsko gledališče (in Arsenal) utemeljeno 1612. leta, Frančiškanski samostan. Kljub temu, Hvar ni samo spomenik. Tu je tudi hvarsko pristanišče, Pakleni otoki, ki se nahajajo pred vhodom v hvarski zaliv, njegovi hoteli, apartmaji, klima ki zdravi, njegove restavracije in kafeji, prijazni domačini, vse kar ustvarja vzdušje ekskluzivnega turističnega mesta.

Nočno življenje Hvara med ostalim privlači mlade ljudi željne dobre zabave iz vseh koncev sveta.

Tipičen dan 'žurerja' razumeva prebujanja okrog poldneva, potem kavo v kakšnem hvarskem kafe baru s pogledom na morje ali tržnico, kosilo v hvarski restavraciji s svežo ribo, domačim olivnim oljem in zelenjavo, ter kvalitetnim domačim vinom, in odhod z izletniško ladjo v eden izmed zalivov na Paklenih otokih, ter uživanje v morju in soncu vse do večera.

Nočno življenje Hvara, po povratku in ponovnem obisku kafe barov, sledi ogled spomenikov, shopping po trgovinah v starih kamnitih ulicah v srcu mesta Hvara, kar je samo ogrevanje za vročo noč v slovitem Carpe Diem in potem v disko klubih Fortica ali Veneranda.

Poseben del hvarske turistične ponudbe je bivanje v nedotaknjenih zalivih v bližini mesta, do katerih se lahko pripeljete z avtom, kolesom ali se odločite za inspirativni sprehod po mediteranskem pejsažu.

Pakleni otoki, mesto Hvar. V omenjenih zalivčkih se lahko kopate, v vsakem se nahaja restavracija ali kakšno mesto za osvežitev. Če se k naravnim lepotam prišteje še namestitev visoke kvalitete, mediteranska prisrčnost in uslužnost, mesto Hvar postaja idealna destinacija za počitnice v družbi, v parih ali z družino.

Mesto Hvar se ponaša z najstarejšim ljudskim gledališčem v Evropi. Hvar so skozi stoletja gradili priznani domači in tuji arhitekti, a umetniki so ga prenesli na platno in slike. Kljub temu, samo mesto Hvar najbolje pripoveduje svojo lastno zgodbo. Pridite in doživite del legende.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net