Iskalnik počitnic

Otok Krk- Krk


Otok Krk- Krk

Otok Krk, Krk, peščena plaža z borovin gozdičkom, Hoteli Krk, Hotel Dražica, Vila Lovorka, Kvarner, Hrvaška

KRK, je največji otok na jadranskem morju; 409 km2 (dolžina 38 km, širina do 20 km). V 68 naseljih na otoku živi 16.402 prebivalcev. Najvišji vrh otoka je Obzova (569 m).

MESTO KRK, mesto, pristanišče in počitnikovališče v istoimenem zalivu, na jugozahodni obali otoka Krk. Obala naselja je pretežno kamnita, zahodna je plitka, vzhodna pa bolj globoka. Dražica je ena od redkih peščenih plaž z borovim gozdom. Gospodarstvo temelji na poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu, ribištvu obrtništvu in predelavi plastičnih mas ter turizmu. Krk je edini od vseh starih naselij na otoku, ki je bil že takrat zgrajen ob obali. (Omišalj, Dobrinj, Vrbnik i Baška). Z cestami pa je povezan z vsemi večjimi naselji na otoku.

Turistična preteklost mesta Krk je ena od najstarejših na Jadranu, saj so že davnega leta 1866 izdali prvo turistično razglednico. Danes Krk ponuja namestitev v hotelih, pansijonih, apartmajih in avtokampih. Številne plaže so primerne za morske športe in navtike. Priljubljeno pa je potapljanje pri otočku Plavnik (koralji). V poletnih mesecih mesto oživi, zato pa poskrbijo številni umetniki ter ansambli. Tradicionalna je fešta v čast sv. Kvirina, zaščitnika mesta (4. junij), poletne prireditve pa se odvijajo od (16.VII. do 24. VIII. Krčki sejam (8.-10. avgust). Ljubitelji folklore lahko spremljajo številne manifestacije v Krku i okolici.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net