Iskalnik počitnic

Otok KRK- Malinska


Otok KRK- Malinska

Otok Krk, Malinska, turistično mesto z ribiško tradicijo, hoteli Krk, apartmaji Krk, Kvarner, Hrvaška

b>KRK, je največji otok na jadranskem morju; 409 km2 (dolžina 38 km, širina do 20 km). V 68 naseljih na otoku živi 16.402 prebivalcev. Najvišji vrh otoka je Obzova (569 m).MALINSKA se nahaja na severozahodni obali otoka Krka, v velikem zalivu le 15 km oddaljena s cesto od Krškega mostu.

Nekoč je bila znana, kot za ladje zelo varno pristanišče danes pa je znana kot eno od najboljših turističnih destinacij, ki je ohranila svojo ribarsko in pomorsko tradicijo. Malinska je v vsakem poletnem času na svoj način posebna in zanimiva. Urejena je in opremljena z veliko kopališč, bazenov, prodnatih in peščenih plaž, ki se nahajajo zelo blizu mesta ali v skritih zalivih, kar obiskovalcem ponuja veliko različnih možnosti. Eni lahko uživajo na soncu od zgodaj zjutraj do pozno popoldan, drugi se lahko sprostijo v prijetni senci v intimi narave s pogledom na neskončne modre daljave.

Izvirna folklora, različne kulturno-zabavne in športne prireditve, razstave, športi na vodi, ribolov, tenis, jezdenje, disko klubi, nočni bari, plesne terase, bogata gastronomska ponudba, vezovi za ladje, dvigalo za plovila, veliko prodajaln in servisov kot in bližina zanimivih izletniških točk, ki gostom ponujajo različno ponudbo in vsebine.
Ornitološki rezervati: otok Prvić in severovzhodni strmi del obale otoka Krka, na katerih prebivajo beloglavi orli (Gyps fulvus Habl.). Posebnost krške pokrajine predstavljajo terasasti suhozidi (gromače) in pastirski mrgari, ohranjeni so na krških ravninah nad Bašćansko dolino.

Prometna povezanost: Krk je prometno dobro povezan z kopnim - Krški most povezuje kopensko magistralo (M2) z magistralno prometnico (M29) na otoku vse od severa Baške. Trajekte linije so:
- Albiska-Merag (Cres),
- Baška -Lopar (Rab);

Oddaljenost od večjih mest v Evropi:
Muenchena 590 km ; Wien-a 530 km ; Milano 540 km
Budapest-e 580 km ; Bratislava 590 km ; Praga 850 km
Trst 130 km ; Zagreb 220 km; Ljubljana 160 km; Rieka 30 km

Glavno mesto je Krk, imenuje se enako kot otok. Najbolj obiskana plaža je Baška. Tam so peščene plaže z zelo čistim morjem.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net