Iskalnik počitnic

Petrčane


Koristne informacije

Petrčane

Petrčane, turistično mestece pri Zadru, dolga peščena plaža, obkrožena z borovci, hoteli petrčane, Dalmacija, Hrvaška
Petrčane so majhno turistične mestece med Zadrom in Ninom, kjer se nahaja 2 km dolga peščena obala, obkrožena z borovci, kjer ne manjka gostinske ter športno-rekreativne ponudbe. Za vse, ki si želijo aktivnega dopusta pa so Petrčane tudi idealna izhodiščna točka, saj je le za streljaj oddaljena od čudovitega narodnega parka Kornatov, ter otokov v zadarski rivieri.

V naselju so pošta, trgovine, restavracije, zasebne sobe in apartmaji. Izjemno lepa, peščena plaža je dolga dva kilometra.

Razgibano okolje, športna igrišča in ponudba vodnih športov, kakovostne restavracije in zabava znotraj velikega turističnega naselja, ter možnost kulturno-zabavnega programa in razgled znamenitosti v bližnjem Zadru, naredijo Petrčane kraj za prijetno bivanje.

Nahajajo se ob lokalni magistralni cesti, kot odcep na poti Zadar – Nin. Jugovzhodno od naselja se je ohranila nekdanja cerkev svetega Bartula (XII.-XIII. stol.) z masivnim zvonikom na pročelju, ki so jo kasneje spremenili v stavbno hišo (Kulina). Na zidovih so vidni ostanki stenskih slik.

Ostale izletniške točke:
- Zadar
- Plitvička jezera
- Kornati
- Slapovi reke Krke
- Vransko jezero
- Paklenica

Pridite nasproti nepozabnim počitnicam v Petrčanah!


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija  %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net