Iskalnik počitnic

Otok Brač - Povlja


Ponudba zajema:

Otok Brač - Povlja

Otok Brač, Povlja, številni prelepi zalivi, veliko možnosti za športne aktivnosti, partmani Brač, apartmaji Povlja, Srednja Dalmacija, Hrvaška

Povlja; 393 prebivalcev

So naselje, ki se nahaja v istoimenskem zalivu na severovzhodni obali otoka Brač; 393 stan. Gospodarska osnova je poljodjelstvo, vinogradništvo, predelava oljk, ribištvo in turizem. Okolni zalivi (Travna, Smokvica, Tičja luka, Tatinja i dr.) primerne so za kopanje. Nahajajo se regionalni prometnici. Iz starokrščanskega obdobja so ohranjeni deli bazilike (V.-VI. st.) ki je tudi delno ohranjena do strehe; posebej se izpostavlja apsidni del z trodelnim oknom na stupiće.

Osmerokotna krstionica z kupolo (edina ohranjenea na Hrvaškem) danes je sestavni del mestne cerkve; v njej so deloma ohranjene freske iz istega obdobja. Krstilnico so v XII. st. benediktinci spremenili v cerkev, a v XVIII. i XIX. st. so dadane ladje in kapele. Od benediktinske cerkve so ohranjeni nadvratnik (danes v Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika v Splitu) z napisom majstra Radonje iz XII. st. in Povaljske listine, napisane na zahodnocirilskem pismu, iz 1250. (najstarejša povelja tega pisma na Hrvaškem). Ob cerkvi so tudi deli samostana in obramben stolp, popravljen 1551. in 1559.

Povlja obkrožajo številni prelepi zalivi kot skoraj nikjer na Braču, zaliv Povlja pa je med drugim tudi zelo sigurno pristnišče za navtike. Ostaki zgodnjekrščanske bazilike in njihova ohranjenost so prava redkost. Športniki in rekreativci se lahko zabavljajo zabavljajo z nogometom in tenisom, ter športi na morju, plavanje, jedrenje, jedranje na deski.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija  %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net