Iskalnik počitnic

Otok Hvar - Stari Grad


Otok Hvar - Stari Grad

Otok Hvar, Stari Grad, najstarejše mesto na Hrvaškem, idealno za dolge sprehode, Hoteli Stari Grad, Srednja Dalmacija, Hrvaškac
Stari Grad je najstarejše mesto na Hrvaškem, Aristotelov vrstnik.

Istega leta, 384. pred Kristusom, ko se je v Trakiji rodil ta znameniti grški filozof, so Grki s otoka Parosa v Egejskem morju utemeljili mesto na otoku Hvar, in ga poimenovali Faros. Zgodovinsko srce otoka Hvar, antični Faros (Stari Grad), je izgrajen na mestu kjer globoki morski zaliv prehaja v plodno otoško polje, arkadijsko dolino, ki je že v antičnih časih bila prekrita z vinogradi in z nasadi oljk.

Mesto obkrožajo borovi gozdovi, hladi ga poletni maestral. Zato je v vročih poletnih dnevih Stari Grad eno redkih dalmatinskih mest, kjer je zrak osvežujoč, a spanec globok in okrepljujoč. Zaradi svojega središnjega položaja je Stari Grad v preteklih stoletjih bil utočišče pomorščakom, ki so jih meščani pričakovali na obali. Danes ga obiskujejo navtiki za katere je

Stari Grad mesto, katerega morajo obvezno obiskati tekom svoje plovbe po Jadranskem morju. Kapacitete privatne namestitve – apartmaji, sobe, in privatne hiše se nahajajo v večji meri na severni strani starogradskega zaliva, pod hribčkom Glavica.

Stari del mesta je še vedno ohranjen v smislu tradicionalne arhitekture in kot takšen ima neprecenljivo turistično vrednost. Domačini adaptirajo stare kamnite hiše, v stilu združitve modernosti in tradicije, tako da v le-teh ponujajo moderno namestitev v duhu preteklih časov.

Stari Grad, HvarNa južni strani zaliva, ob obali, se nadaljuje vrsta stavb iz avstro-ogrskega obdobja a za temi se nahajajo osamljene hiše z vrtovi.

V nadaljevanju, ob južni strani zaliva, med mestnim jedrom in kopališčem Lanterna se nahaja naselje Borić, kjer je locirano okrog 30% skupnih namestitvenih kapacitet v Starem Gradu. Samo naselje je v borovem gozdu nekaj sto metrov od mestnega kopališča Lanterna.
Ta del mesta je zelo zanimiv za turiste in njihovo bivanje, zaradi mestne plaže, ki je v neposredni bližini in zaradi centra mesta, od katerega je oddaljen samo sto metrov.

Stari Grad je idealno izhodiščno mesto za dolge sprehode in izlete po sončnem in dišečem jadranskem otoku.

Udobna privatna namestitev, konobe in restavracije z zdravo domačo hrano in tradicionalno dobrim otoškim vinom, omogočajo počitek, ki ga nikoli ne boste pozabili.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]