Iskalnik počitnic

Umag


Umag

Umag, eden najbolj priljubljenih turističnih krajev v Istri, saj nudi gostom najboljše pri namestitvi, športu in sproščujočih aktivnostih, Istra, Hrvaška

UMAG je postal eden najbolj priljubljenih turističnih krajev v Istri, saj nudi gostom najboljše pri namestitvi, športu in sproščujočih aktivnostih. Tudi okoliški kraji so imeli od tega korist, saj so le šest do sedem kilometrov oddaljeni od Umaga.

Letovišče Katoro s čudovito nudistično plažo, Sol Polynesia, Sol Stella Maris in Punta s kristalnim morjem lahko opišemo kot evropska oaza športnega turizma - aktivne počitnice prilagojene navadam mestnega človeka.

Od vseh športov je tenis tu najbolj priljubljen. Poleg turistov pa teniška igrišča v Umagu pogosto privabljajo številne profesionalne igralce tenisa. Umag je tako prizorišče ATP turnirja Croatia Open. Thomas Muster, Carlos Moya, Felix Mantilla, Gustavo Kuerten, Goran Ivanisević in številni drugi profesionalni igralci prihajajo v Umag vsako leto. Poleg tenisa pa nudi Umag tudi druge aktivnosti: nogomet, rokomet, odbojka, jahanje, vožnjo s čolnom, jadranje, surfanje, smučanje na vosi, potapljanje, plavanje, ribolov in še mnogo drugih.

Umag je vodilno mesto glede privatne namestitve. Prebivalci mesta so prvi zagotovili gostom možnost najema zasebne namestitve. Tudi to potrjuje gostoljubnost domačinov.

Umag leži na severozahodni obali Istre. Zgrajen je bil na ostankih rimske naselbine. Ozke ulice, povezane ena z drugo ostajajo ohranjene.

Umag ni le moderen turistični center, temveč tudi pristop do Jadranskega morja. Zgodovina Umaga je naslednja: Rimljani so utrdili mesto in ga povezali z notranjostjo. Hrvati so ga osvojili v 9. stoletju.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija  %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net