Iskalnik počitnic

Vrsar


Koristne informacije

Vrsar

Vrsar, Vrsar, turistično mestece z dolgo zgodovino Arhipelag z otoki, FKK plaža. Istra, Hrvaška

Vrsar, živopisno ribiško mestece z zgodovino, daljšo od skorajda 2000 let, je kraj edinstvene, mirne lepote, ki jo bodo prepoznali tisti, ki iščejo sprostitev na čistih obalah, kot tudi tisti drugi, ki si želijo vznemirljivih doživetij na njegovih številnih kolesarskih in peš poteh.

Prebivalci Vrsarja so v glavnem kmetovalci, vinarji, ribiči, ali pa se ukvarjajo s turizmom ... in vse to ne nujno v navedenem vrstnem redu.

Nasproti mesta se razlega arhipelag,ki ga sestavlja 18 nenaseljenih otokov, zaradi česar je Vrsar v povezavi z 190 privezi v marini raj za jadralce. Aeronavtika zaseda drugo mesto skupaj s skoki s padalom, paraglidingom, panoramskimi leti in športnimi letali. Seveda obstaja veliko različnih verzij za preživljanje aktivnih počitnic v Vrsarju in okolici, bodisi za sprehajalce, kolesarje, plavalce ali potapljače.

Vsega tega ne bi bilo brez blage mediteranske klime, razvejane obale in nedotaknjene narave v okolici Vrsarja.

Klima v Vrsarju je mediteranska z milimi zimami ter dolgimi in toplimi poletji. Zimske temperature se redko spustijo pod ničlo.

Povprečne spomladanske temperature zraka so 12,5 °C, poleti okoli 23,4 °C, jeseni so 15,6 °C, pozimi pa lahko padejo tudi do 5,5 °C.

Za tiste željne pustolovščin in za vse, ki se radi potepajo, bo Vrsar popolno izhodišče za raziskovanje Istre in njene notranjosti, pa tudi Hrvaške, vendar najprej obiščite Limski zaliv in Rovinj.

Splošne informacije

Prebivalstvo: 2,703
Površina: 22.9 km2
Gostota: 118 ppl/km2
Temperatura zraka: Mediteranska klima (januar 5 °C do 9 °C, avgust 22 °C do 25 °C)
Temperatura morja: Povprečna temperatura junija je 22 °C, julija 24 °C, avgusta in septembra pa 23 °C.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]