Top 10 plaž na Jadranu, Hrvaška | hrvaska.net

Iskalnik počitnic

Top 10 plaž na Jadranu

Sakarun - Dugi otok Crni Molo - Crikvenica Uvala Bijela - Medulin Šibenik Solaris Ninska Laguna, Zaton - Nin Plaža Dražica - Biograd na Moru Plaža Baška - Otok Krk Crikvenica Bol - otok Brač Lopar - otok Rab Stiniva - otok Vis Bol - otok Brač - Samostan Otok Krk - Baška Solaris - Šibenik Crikvenica Primošten
Koristne informacije

Top 10 plaž na Jadranu

Top 10 plaž na Jadranu, čudovite plaže v bližini hotelov, apartmajev, mobilnih hišic, Istra, Kvarner, Dalmacija, Hrvaška

Izkušeni popotniki za nasvete, kam se je vredno odpraviti, vedno povprašajo domačine. Če bi povprašali Hrvate, katere plaže so najlepše, bi lahko nanizali vsaj 100 plaž. Hrvaška obala ponuja nešteto čudovitih zalivčkov, edinstvenih plaž, do katerih pa je potrebno s čolnom ali pa plezati preko sten.

Nekaj edinstvenih plaž je tudi v bližini hotelov iz naše ponudbe. Izbrali smo 11 najlepših:

1.) Zlatni Rat - Bol na Braču
Zlatni rat na otoku Braču je verjetno najbolj znana plaža na Jadranu. Njegova posebnost pa je ta, da nikoli ni povsem isti, saj glede na smer vetra nekoliko spreminja obliko in položaj.
Namestitve na Bolu
Namestitve po celotnem otoku

2.) Plaža Crni Molo - Crikvenica
Peščena plaža Crni molo v Crikvenici in plaža Poli mora v Selcah sta absolutna favorita med kopalci. V plitvi vodi Crnega mola se pridružite uram vodne aerobike ali pa poiščite plažo Poli mora v lepem in čistem zalivu v centru Selc. Pestra ponudba vam zagotavlja celodnevno sprostitev ob morju.
Namestitve v Crikvenici
Namestitve v Selcah

3.) Uvala Bijeca - Medulin
Najbolj znana plaža v Medulinu, ki se razteza 1 km ob obali. Obdana z drevesi. Zaradi blagega vhoda v morje jo rade obiskujejo tudi družine z otroci. V svoji ponudbi ima tudi aquagan, eno od priljubljenih zabav za otroke, ampak tudi za mlade, ki prihajajo tukaj igrati picigin. Obdana je s čudovitimi otočki, kjer lahko uživate v pogledu iz enega od barov in restavracij, ki se tam nahajajo.
Namestitve v Medulinu
Namestitve pri Puli

4.) Rajska plaža - Rab
Mestece Lopar na otoku Rabu je kraj z največ naravnimi peščenimi plažami na Jadranu. Najbolj znana je kilometer in pol dolga Rajska plaža.
Namestitve na Rabu

5.) Solaris plaža
Plaža v velikem šibeniškem letoviškem središču Solaris verjetno ni po okusu vseh, saj je izrazito turistična, je pa zaradi kopice zabavnih vsebin, od vodnih toboganov do igrišč in celo gusarske ladje izredno priljubljena pri družinah z otroki. Prodnato-peščena plaža je prava izbira za tiste, ki imajo radi blizu tudi kakšno prho in sanitarije.
Namestitve v Solaris Resortu

6.) Stiniva - otok Vis
Posebnost te majhne plaže je skoraj zaprt izhod na morje. Omejujeta jo dve visoki pečini, ki sta med seboj oddaljeni le štiri metre, zaradi njiju pa je vsaj polovica plaže ves dan v senci. Za tiste, ki nimajo čolna, je Stiniva skorajda nedostopna, saj je treba od najbližjega naselja do nje hoditi kakšnih 25 minut po strmi stezi.
Namestitve na Visu

7.) Peščena plaža (Kraljičina plaža) - Zadar Zaton
Ninska laguna, poznana tudi kot Kraljičina plaža, je dolga peščena plaža, idealna za družine z otroci in starejše. Poznana je tudi po blatu, ki ga v zdravilne namene uporabljajo že od rimskih časov. Na Kraljičini plaži lahko otroci gradijo peščene gradove v topli plitvi vodi.
Namestitve v Zadru
Namestitve v Zatonu
Namestitve v Punti Skali

8.) Makarska Riviera - Brela, Makarska, Tućepi
Makarska Riviera prinaša čudovite kilometrske plaže. Plaža je prodnata, ob vstopu v morje peščena, ter obdana z borovci, ki vam bodo zagotavljali zatočišče tudi v najbolj vročem delu dneva. Narava je ostala neokrnjena, morje pa kristalno čisto.
Namestitve v Baškem Polju
Namestitve v Brelah
Namestitve v Makarski
Namestitve v Tućepih

9.) Plaža Dražica - Biograd na Moru
Obdana je z borovim gozdičkom, posuta z drobnimi kamenčki, in ponuja pravi mali lunapark z aktivnostmi za najmlajše: tobogan, avtomobilčke, akvagan, trampolin ... Ponuja tudi niz malih lokalov in okrepčevalnic, ponaša pa se z Modro zastavo.
Namestitve v Biogradu na Moru
Namestitve v Pakoštanih
Namestitve v Pirovcu

10.) Baška - otok Krk
Peščeno-prodnata plaža je priljubljena pri družinah, saj je dostop do morja preprost, hkrati pa so le nekaj korakov stran trgovine in gostinski lokali, ki poskrbijo za tiste, ki na morje ne pridejo iskat miru in tišine.
Namestitve v Baški

Na otoku Krku vam priporočamo še nekaj destinacij:
Namestitve v mestu Krk
Namestitve v Malinski
Namestitve v Njivicah

11.) Sakarun - Dugi otok
Dugi otok v zadrskem arhipelagu najbolj slovi po plaži Sakarun, ki bi jo zlahka prisodili kakšnemu tropskemu otoku. Kakšnih 800 metrov dolga plaža na severozahodu otoka v bližini naselij Veli rat, Soline in Božava, je bila lani uvrščena na seznam najlepših zalivov na svetu, obiskovalce pa navdušuje s turkizno modrim morjem in belim peskom, ki prekriva plitvo morsko dno.
Namestitve na Dugem otoku

HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net