Iskalnik počitnic

Pulj / Pula


Pulj / Pula

Pulj / Pula, največje istrsko mesto z bogato zgodovino, Istra, Hrvaška
PULA je največje meso v Istri z več kot 80.000 prebivalci. Tri tisoč let staro meso na južnem rtu istrskega polotoka je kraj, kjer staro sreča novo in s tem navdihuje številne pisatelje in skladatelje pri njihovem delu. Številni kulturni in zgodovinski spomeniki zagotavljajo okolje za kulturne in zabavne prireditve v mestu. Najbolj pomemben je zagotovo rimski amfiteater (Arena), ki zagotavlja prostor za filmske festivale, opere in koncertne nastope. Ogromen Kolosej je bil zgrajen med vladanjem cesarja Avgusta, razširitev na današnje mere (133mx105m) pa se je izvršila pod vladavino cesarja Vespasiana (67-79). Amfiteater lahko sprejme 23.000 ljudi.

Druga znana znamenitost je katedrala, ki je bila zgrajena na temeljih templja Jupitra. Port Aurea je slavolok, zgrajen pred 2000 leti, v čast Sergius družine.Herkulesova vrata so bila zgrajena kot del obrambe mesta v času Rimljanov.
Turistične namestitve so postavljene na obrobje mesta, ob obalo, obkrožene z gostim gozdom. Apartmajski kompleks Punta Verudela in Horizont ter hoteli Histria, Palma, Park, Brioni, Splendid in Riviera so podobni mediteranskemu mest v malem. Plaže se razprostirajo v dolžini 190 km.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija 30 %

AKCIJA -30%

| Najem

Novo
Akcija -10 %

LAST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net