ajax-loader
ajax-loader
Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Iskalnik počitnic

Tučepi

Tučepi

Tučepi

Tučepi, Srednja Dalmacija, Hrvaška

Nekoč malo ribiško in poljedelsko mestece, danes znana turistična destinacija se nahaja v srcu Makarske Riviere v vznožju gore Biokovo.
Tučepi so turistično mesto, ki je nastalo na temeljih rimske hiše, villae rusticae.

Tučepe krasi najdaljša plaža na Makarski rivijeri, dolga skoraj 3 km. Sprehajalna pot je obkrožena z borovim gozdom ter kristalnio bistro morje in bele plaže.

Podpeć, Čovići, Srida sela, Šimići i Podstup so tučepski zaselki, poznani po starih nasadih oljk, vinogradih, kuharskih specialitetah in prekrasenem pogledu.

Zgodovina
Področje, kjer stoji današnje naselje, je bilo poseljeno že v antiki. V sterih listinah je 1434 prva omenjena cerkev sv. Jurja, ki danes stoji neposredno ob ohotelu Jadran. Cerkev je bila grajena v prehodnem slogu iz romanike v gotiko. V cerkev so vzidani rimski kapitlji, ob njej paje rimska nagrobna stela, srednjeveška nagrobna plošča in dva stečeka. Na pokopališču stoji baročna cerkvica v kateri so shranjeni fragmenti starikrščanske bazilike, ki je stala postavljena v neposredni bližini.

Geografija

Naselje leži pod gorskim masivom Biokova ob glavni cesti Split - Dubrovnik okoli 5 km jugovzhodno od Makarske. Kraj odlikujejo prostrane peščene plaže in borovi gozdički v katerih je postavljenih več turističnih objektov. V dobro zavarovanem manjšem pristanišču z okoli 100 m dolgim valobranom v obliki črke "L" stoji svetilnik. Tu lahko pristajajo plovila dolga do 15 m. Globina morja v pristanu je do 4 m.

Iz pomorske karte je razvidno, da svetilnik, ki stoji na koncu valabrana, oddaja signal: R Bl 5s. Nazivni domet svetilnika je 4 milje.

Tučepi so pravo mesto za vaše počitnice :)
Koristne informacije
Tučepi Tučepi Tučepi - hotel Neptun Tučepi - hotel Alga Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi Tučepi plaža - Tučepi Kaštalet plaža - Tučepi Resort Afrodita


HRVAŠKA POČITNICE - TOP PONUDBA

Apartmaji Mendula

Akcija -50 %

Akcija -50%

LAST MINUTE - 50%

22.8. - 8.9.

najem

več o tem

Mobilne hišice kamp Brioni

Akcija -20 %

Akcija -20%

LAST MINUTE - 20% (15.-30.9.)

najem

več o tem

Family hotel Vespera

Akcija -25 %

Akcija -25%

LAST MINUTE - 25% (15.9.- 19.9)

sezona 2018

polpenzion

več o tem

Smučanje 2019

Akcija -15 %

Akcija -15%

FIRST MINUTE do - 15%

termin: Zima 2019

Sovenija

več o tem