ajax-loader
ajax-loader
Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Iskalnik počitnic

Tučepi

Tučepi

Tučepi

Tučepi, Srednja Dalmacija, Hrvaška

Nekoč malo ribiško in poljedelsko mestece, danes znana turistična destinacija se nahaja v srcu Makarske Riviere v vznožju gore Biokovo.
Tučepi so turistično mesto, ki je nastalo na temeljih rimske hiše, villae rusticae.

Tučepe krasi najdaljša plaža na Makarski rivijeri, dolga skoraj 3 km. Sprehajalna pot je obkrožena z borovim gozdom ter kristalnio bistro morje in bele plaže.

Podpeć, Čovići, Srida sela, Šimići i Podstup so tučepski zaselki, poznani po starih nasadih oljk, vinogradih, kuharskih specialitetah in prekrasenem pogledu.

Zgodovina
Področje, kjer stoji današnje naselje, je bilo poseljeno že v antiki. V sterih listinah je 1434 prva omenjena cerkev sv. Jurja, ki danes stoji neposredno ob ohotelu Jadran. Cerkev je bila grajena v prehodnem slogu iz romanike v gotiko. V cerkev so vzidani rimski kapitlji, ob njej paje rimska nagrobna stela, srednjeveška nagrobna plošča in dva stečeka. Na pokopališču stoji baročna cerkvica v kateri so shranjeni fragmenti starikrščanske bazilike, ki je stala postavljena v neposredni bližini.

Geografija

Naselje leži pod gorskim masivom Biokova ob glavni cesti Split - Dubrovnik okoli 5 km jugovzhodno od Makarske. Kraj odlikujejo prostrane peščene plaže in borovi gozdički v katerih je postavljenih več turističnih objektov. V dobro zavarovanem manjšem pristanišču z okoli 100 m dolgim valobranom v obliki črke "L" stoji svetilnik. Tu lahko pristajajo plovila dolga do 15 m. Globina morja v pristanu je do 4 m.

Iz pomorske karte je razvidno, da svetilnik, ki stoji na koncu valabrana, oddaja signal: R Bl 5s. Nazivni domet svetilnika je 4 milje.

Tučepi so pravo mesto za vaše počitnice :)
Koristne informacije
Tučepi Tučepi Tučepi - hotel Neptun Tučepi - hotel Alga Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi plaža - Tučepi Tučepi plaža - Tučepi Kaštalet plaža - Tučepi Resort Afrodita


HRVAŠKA POČITNICE - TOP PONUDBA

Amadria Park hotel Andrija

Akcija -10 %

Akcija -10%

LAST MINUTE - 10%

23.6. - 30.9.

polpenzion

več o tem

Mobilne hišice Lopari

Akcija -20 %

Akcija -20%

AKCIJA - 20%

termin: 18.6. - 28.7.

najem

več o tem

Hotel Sahara & Rab

Akcija -20 %

Akcija -20%

LAST MINUTE - 20%

sezona 2018

polpenzion

več o tem

Vitality hotel Punta

Akcija -25 %

Akcija -25%

LAST MINUTE - 25%

termin: 1.7. - 12.7

polpenzion

več o tem