Iskalnik počitnic

Vodice


Koristne informacije

Vodice

Vodice, Vodice so živahno počitniško mesto, ki čaka svoje goste z različnimi športnimi , rekreativnimi porogrami ter številnimi prireditvami. Severna Dalmacija, Hrvaška

Vodice je turistična destinacija, znana po svoji živahnost, raznolikost, turističnih znamenitosti in prijaznih domačinih. Mesto se nahaja na obali, v širokem zalivu, 11 km severozahodno od Šibenika. Vodice imajo okoli 10.000 prebivalcev, le ti se ukvarjajo s poljedelstvom, ribištvom in turizmom.

Vodice so idealen kraj za oddih, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase.

Vodice so odlična destinacija za mlade, ki si poleg morskih užitkov želijo tudi obilo zabave, saj se v samem kraju nahaja veliko barov in diskotek.
V poletnih mesecih pa se lahko udeležite tudi številnih koncertov na prostem.

Vodice so bile prvič omenjene leta 1402. V 16. stoletju so ga obzidali in opremili z obrambnimi stolpi. Ohranjena sta del obzidja in stolp. baročna župnijska cerkev je iz 1749.

Za vse, ki jih zanimajo kulturne znamenitosti si v Vodicah lahko ogledajo znamenitosti kot so Cerkev Sveti Križ, Čorićev stolp , obrambni stolp ki je bil izgrajen leta 1533, 2 vodnjaka okoli katerih se je razvilo mesto, v bližini kraja pa se nahajajo tudi arheološka najdišča. Vodice nudijo tudi veliko špotne ponudbe, saj se lahko gosti podajo na potaplanje, kolesarjenje, vožnjo s kajakom ali čolnom, ribarjenje, tenis, odbojko, nogomet, rokomet in ostale različne vodne športe (vodni tobogan, jet ski, banane, tube, pedolini),..
Vodice so tudi dobro izhodišče za ogled Kornatov, nacionalnega parka Krka in naravnega parka Vransko jezero.

Vodice in plaže:
Kraj Vodice je znan tudi po lepih peščenih in prodnatih plažah, ki so obdane z borovci in nudijo senco.

- modra plaža:
dolga je 4 km, in je sestavljena od betona, proda in peska, plaža z modro zastavo

- plaža Hangar:
peščena plača pred hotelom olympia in Imperial

- plaža Srima:
velika prodnata plaža v bližini Vodice

V bližini vseh plaž se nahaja veliko barov in restavracij v kateri se lahko okrepčate, ne manjka pa niti športne ponudbe.


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]