Iskalnik počitnic

Zadar


Zadar

Zadar, Staro sredozemsko mesto ter pristanišče. Staro mestno jedro se nahaja na polotoku, ki ga obkroža obzidje s stolpi. Severna Dalmacija, Hrvaška

Zadar - staro sredozemsko mesto ter pristanišče. Staro mestno jedro se nahaja na polotoku, ki ga obkroža obzidje s stolpi. Z novim delom mesta je povezan z mostom, ki sicer velja za zadrski simbol.

Sicer pa je Zadar zgrajen po rimskih urbanističnih načelih, ki predvideva več večjih vzdolžnih ulic, ki so mesto delile v pravokotne insule. Staro mestno jedro je prava zakladnica arheološkega in spomeniškega blaga iz antičnega, srednjeveškega in renesančnega obdobja. O tem zgovorno pričajo številni sakralni in arhitektonski spomeniki - cerkev sv. Donata, kjer vsako poletje potekajo Zadrski glasbeni večeri, rimski Forum blizu glavnega trga, Kalelarga - najdaljša ter najširša ulica, katedrala sv. Stošije, Arheološki muzej s številnimi dragocenostmi, ter drugi, kulturno-zgodovinski spomeniki (mestna vrata, Arsenal, cerkve, muzeji...).

Sicer pa Zadar še velja za mesto z najlepšim sončnim zahodom, s pogledom na številne otoke in otočke, ki mesto ščitijo pred močnimi vetrovi. Obiskovalci lahko uživajo ob zvokih morskih orgel, posebni inštalaciji na zadrski rivi, ter v čarobni svetlobi inštalacije Pozdrav Soncu, ki se nahaja blizu novega pristanišča za cruiserje.

Zadar je kulturno in gospodarsko mesto, kjer je živahno skozi celo leto, poleti pa pride na plan še njegovo razkošje. Obiščite tradicionalne prireditve ali sodobne dogodke, kot so na primer Noč polnega meseca, Zadar sanj, Milenium jump, Kalelarga art...Uživajte v sredozemski kuhinji, poskusite maraskino (višnjev liker), sončite se na peščenih plažah v okolici Zadra!


HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija  %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net