Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Križarjenje KL7-Southern Pearls - DUBROVNIK

Klimatizirano
Križarjenje: DUBROVNIK - SPLIT

Križarjenje KL7-Southern Pearls - DUBROVNIK

Klimatizirano

Route

Križarjenje - Južna Dalmacija

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Premium Superior Ship -Spalato

Dubrovnik

Šipan

Slano

Mljet

Korčula

Vis

Hvar

Bol

Pučišća

Omiš

Split

Križarjenje KL7-Southern Pearls - DUBROVNIK

Križarjenje, čudovit program, ugodne cene in odlična ladja, potovanje med dalmatinskimi otoki, križarjenje po Dalmaciji, Dalmacija, Hrvaška

Lega:
SOBOTA DUBROVNIK - ŠIPAN ali SLANO (L) Odhod iz Dubrovnika, pristanišče Gruz ob 13:00h (pozni prihodi se lahko pridružijo v Slanu), kosilo postrežemo ob križarjenju vzdolž dalmatinske obale bodisi na enem od Elaphiti otokov - Šipan, ali do majhne vasi Slano na kopnem. Oba sta mirni ribiški vasici, kjer je pogosto čudovit sončni zahod. Čez noč v pristanišču.
NEDELJA ŠIPAN ali SLANO - MLJET - KORČULA (B, L) Po zajtrku nadaljujemo pot do otoka in narodnega parka Mljet. Kosilo na krovu. Prosti čas, da uživate v solnih jezerih v narodnem parku in uživate v soncu in morju na tem mirnem otoku. Veliko jezero je v Narodnem parku, v sredini pa lahko obiščete staro samostansko cerkev ali pa samo uporabite kanu za jezera v narodnem parku. Kolesa lahko tudi najamete za kolesarjenje okoli poti, ki obkrožajo jezera. Nadaljujemo do otoka Korčula, kjer prispemo pozno popoldne. Pridružite se našemu vodenemu ogledu Korčule (vključeni v Premium Superior). Obdano z starodavnimi obzidji in utrjenimi jamami, Korčula je staro mesto zelo dobro ohranjeno s svojo postavitvijo in strukturo iz 13. stoletja. Čez noč v pristanišču.
PONEDELJEK KORČULA - VIS (B, L) Zgodaj zjutraj se odpravimo na otok Biševo in obiščemo Modro jamo, veličasten naravni fenomen. Ker so lahko včasih vremenske razmere zelo nepredvidljive, je obisk odvisen od prevladujočih pogojev, vendar vas bo o tem obvestil posadka. Vhod v Modro jamo se plača na kraju samem (približno 14 EUR na osebo). Nadaljujemo proti otoku Visu, ki ima edinstven geografski položaj in je bil nekoč strateško pristanišče jugoslovanske mornarice - do nedavnega je bil za javnost zaprt. Zaradi te izolacije je Vis ohranil poseben čar Mediterana, kakršen je bil nekoč, zaradi česar ga je zanimivo videti. Noč na Visu, ki se nahaja na severni strani otoka, zgrajen v bližini ostankov starodavnega Issa, prvega mestnega središča na Hrvaškem. Če ste zainteresirani, obiščite ostanke rimskega termalnega mesta, Mestnega muzeja ali se preprosto sprehodite ob obali. Za tiste, ki želijo videti več - najem avtomobila ali skuterja in raziščite ta čudovit otok sami.
TOREK VIS - HVAR (B, L) Naslednji cilj je majhen otok Šćedro pri otoku Hvar, kjer se lahko sprostimo in osvežimo v čistem, kristalno modrem morju. Odhod proti Hvaru po kosilu, ki mu sledi neobvezna vodena tura (vključena v Premium Superior). Hvar je najdaljši otok na Jadranu. Tukaj je čudovita renesančna katedrala s prvotnim stolpom; tudi najstarejše skupnostno gledališče v Evropi, ki je bilo ustanovljeno leta 1612. Mesto Hvar ponuja veliko restavracij, barov, kavarn in klubov, odprtih pozno v noč.
SREDA HVAR - BOL - MAKARSKA (B, L) Pustimo Hvar za nami in nadaljujemo križarjenje proti otoku Brač, nasproti mesta Bol, najbolj znanega po znameniti plaži Zlatni rat (zlati rog ), naravni fenomen, ki s svojo posebno obliko prevladuje nad drugimi plažami Hrvaške. Usmerjeni vetrovi in valovi povzročajo, da se oblika plaže pogosto spreminja. Po kopališču na rogu nadaljujemo proti Makarski. Med sprehodom boste odkrili številne cerkve in druge arhitekturne in kulturne znamenitosti. Čez noč v pristanišču.
ČETRTEK MAKARSKA - PUČIŠĆA - OMIŠ (B, L, CD) Zgodnji jutranji odhod ob nadaljevanju proti Pučišći, tipičnemu sredozemskemu kraju, ki se nahaja na severni strani otoka Brač na dnu globokega zaliva. Ta kraj je dom svetovno znane bele kamnine Brača. Obstaja možnost, da obiščete eno od redkih kamnitih zidarskih delavnic, ki so ostale v Evropi. Nadaljujemo do Omiša, slikovitega mesta, obkroženega s strmimi skalnatimi klifi, kjer reka Cetina teče v Jadransko morje, idealna za rafting na rekah Cetine. Omiš ima znano dediščino piratstva! Noč v pristanišču, kjer bomo imeli na krovu kapitanovo večerjo.
PETEK OMIŠ - SPLIT (B, L) Odhod na našo zadnjo destinacijo, mesto Split, mesto, kjer sta staro mestno jedro in Dioklecijanova palača pod zaščito Unesca. Dioklecijanova palača je stara 1700 let in cesar je izbral to mesto za svojo upokojitveno vilo. Ob prihodu se pridružite vodenemu ogledu Splita z angleško govorečim vodnikom (vključeno v Premium in Premium Superior). Čez noč v Splitu.
SOBOTA SPLIT (B) Po zgodnjem zajtrku se poslovite od posadke in vseh vaših novih prijateljev!

Legenda: B - zajtrk, L - kosilo, CD - kapetanova večerja

Namestitev:
Tura iz Dubrovnika do Splita: 2.5, 9.5, 16.5, 30.5, 13.6, 20.6, 27.6, 4.7, 11.7, 18.7, 25.7, 1.8, 8.8, 15.8, 22.8, 12.9

PREMIUM SUPERIOR /MAIN DECK:

PREMIUM SIPERIOR/LOWER DECK:
klimatizirane, prostorne en-suite kabine (zakonska postelja ali twin postelje) na novo zgrajenih ladjah

NEOBVEZNI DODATKI (neto)
- vstop v Nacionalni park Mljet. Cene se gibljejo od 15 EUR. - 17. - na osebo, odvisno od sezone in parkov, ki jih obiskujejo (plačajo se na mestu samem)
- Dodatna večerja 115 EUR / osebo na teden, min. Potrebnih je 10 pax.
- brisače za plažo so na voljo za 5 EUR na teden / brisačo. Brisačo za plažo Katarina Line lahko kupite ob prihodu za 10 EUR.
- Izposoja otroškega stola ali otroške posteljice 50 EUR na teden (plača se na mestu samem)
- Možnost parkiranja od 10 do 15 EUR na dan
- Letališki prevoz iz dubrovniškega ali splitskega letališča in obratno, cena na zahtevo
- obnova poroke ali druge priložnosti/ posebni praznični paketi 150 EUR. - na par - vključuje svečano obnavljanje poroke s strani kapitana, potrdila, šampanjec, darila
- Pred / po križarjenju na voljo na zahtevo - vile, hoteli, zasebne nastanitve, hostli ...
- trajektne vozovnice, na voljo za obalne in mednarodne trajektne povezave

Namestitev Storitev 02.05.-09.05., 09.05.-16.05., 16.05.-23.05. 30.05.-06.06. 13.06.-20.06., 12.09.-19.09. 20.06.-27.06., 15.08.-22.08., 22.08.-29.08. 27.06.-04.07., 04.07.-11.07., 11.07.-18.07., 18.07.-25.07., 25.07.-01.08., 01.08.-08.08., 08.08.-15.
PREMIUM SUPERIOR /MAIN DECK 1 x križarjenje
(7 nočitev/osebo - polenzion)
820.00 890.00 995.00 1065.00 1105.00
PREMIUM SIPERIOR/LOWER DECK 1 x križarjenje
(7 nočitev/osebo - polenzion)
775.00 815.00 925.00 995.00 1025.00

Termini odhodi iz Dubrovnika - poletje 2019:
2.5, 9.5, 16.5, 30.5, 13.6, 20.6, 27.6, 4.7, 11.7, 18.7, 25.7, 1.8, 8.8, 15.8, 22.8, 12.9
Cena vključuje:

Vključene storitve:
- samopostrežni zajtrk,
- kosilo,
- Kapetanova večerja,
- vodja ture v angleškem jeziku,
- vodeni ogledi Hvara, Korčule in Dubrovnika,
- dnevna storitev v kabinah,
- sredi tedna svež komplet brisač in posteljnine,
- rokovanje s prtljago,
- degustacija oljčnega olja in vin na krovu,
- popoldanski čaj in kava s piškoti, liter vode na osebo na dan.

Doplačila:

Obvezni dodatek - turistični davek in pristojbina pristanišča (plača se na kraju samem) 40 EUR na
oseba na teden

Plačilo:
- ostalo plačilo en mesec pred prihodom
- Kapitan si pridržuje pravico spreminjanja poti

Preklic in pravilnik:
Odhodi so zagotovljeni. Linija Katarina si pridržuje pravico odpovedi odhodov z manj kot 10 udeleženci
in spreminjanje imena ladje, če je to potrebno

- Gostje so dolžni slediti ladijskim pravilom (pisno na ladji), zlasti kar zadeva nošenje pijače na krov.
- V primeru slabega vedenja si Katarina Line / kapitan pridržuje pravico, da od strank zahteva izkrcanje
Pogoji odpovedi:
- od dneva potrditve do 30 dni pred prihodom avansno plačilo (150 EUR na osebo)

Pogoji odpovedi:
- od dneva potrditve do 30 dni pred prihodom avansno plačilo (150 EUR na osebo) - ni povračila
- 29-22 dni 25% preostalega salda
- 21-15 dni 50% preostalega salda
- 14-0 dni 100% pristojbina
- pristojbina za spremembo imena / datuma, 20 eur na osebo (veljavna samo, če je sprememba opravljena do 30 dni pred rezerviranim odhodom, sicer se bo uporabljala redna klavzula o preklicu)

REDUKCIJE IN DODATKI:
- odrasla oseba na tretji postelji v kabini za tri osebe - 30%
- otroci do 10 let - 50%
- samo ena oseba v kabini + 50% (izogibajte se souporabi)

MOŽNE EKSKURZIJE (če plačate lokalno plačilo v valuti KUNA, cene so informativne in se lahko spremenijo)
- NAJEM KOLES - MLJET EUR 11. - Večina otoka Mljet je narodni park, zato uživajte v čudoviti naravi z najetimi kolesi za 2 uri.
- DEGUSTACIJA VIN KORČULA, VIS 1 ura 20 EUR. - Poiščite svoje okuse in poskusite dalmatinske sorte na različnih otokih.
- VEČERJA V VASICI - KORČULA 3 do 4 ure 35 EUR. - Poskusite tradicionalno dalmatinsko večerjo v majhni vasici blizu Korčule in spoznajte zgodovino in tradicionalni način življenja.
- TURA PODZEMNIH TUNELOV - VIS 1:30 h 30 EUR. - Na tem izletu se obišče vojaške predore iz hladne vojne, ki so se v preteklosti uporabljali za podmornice.
- KAYAKING NA MORJU - HVAR 2 do 3 ure 35 EUR. - Veslaj od enega otoka do drugega v manj kot desetih minutah in raziščite lepoto narave in njenih kreacij.
- RAFTING NA REKI CETINA IZ SPLITA 4 ure 47 EUR. - Doživite osvežujočo čisto vodo, v kombinaciji z nežnimi potoki skozi prekrasne kulise kanjona Cetina.
- SLAPOVI KRKE IZ SPLITA Celodnevni 60 EUR. - Po vodenem ogledu Šibenika, najstarejšega mesta na Jadranski obali se ekskurzija nadaljuje do slapov Krke za raziskovanje prelepe naravne okolice.
- PLITVIČKA JEZERA IZ SPLITA Celodnevni 95 EUR. - Obiščite Plitvička jezera, 16 jezer s kristalno čisto vodo in povezana z slapovi. Eden najlepših nacionalnih parkov na Hrvaškem pod UNESCO zaščito.
- MOSTAR IZ DUBROVNIKA Celodnevni 55 EUR. - Doživite najlepšo mesto v Bosni in Hercegovini, si oglejte znameniti Stari most, odkrivajte osmansko in turško zgodovino.
- ZIPLINE EKSKURZIJA NA REKI CETINA IZ SPLITA 4 ure 60 EUR. - Doživite adrenalinsko mrzlico na 8 zip linijah, medtem ko drsite 150m nad tlemi v prelepem kanjonu.
- Neobvezni ogledi v naslednjih mestih (potrebno min 10 pax): Hvar, Korčula, Split - 10 EUR, - na osebo na turo; Splitska tura je vključena za Premium in Prem.Superior, Hvar in Korčula za Prem.Superior. NEOBVEZNO: Slušalke za sprehode, ki jih je treba naročiti vnaprej: 10 EUR na osebo na teden.