Šibenik - izleti - vredno ogleda

Iskalnik počitnic

Šibenik - izleti - vredno ogleda

Roški slap Skradinski Buk otok Visovac Samostan Krka Katedrala sv. Jakova Sokolarski center - Dubrava Sokolarski center - Dubrava Roški slap Skradinski Buk Krka in Čikola kanjon Krke Kljućica Samostan Krka Brunum otok Visovac Skradinski Buk
Koristne informacije

Šibenik - izleti - vredno ogleda

Šibenik ima odlično lego za številne izlete. Če boste bivali v njegovi bližini, vam priporočamo izleti - vredno ogleda:

1) Ogled mesta s prelepo katedralo - Katedrala sv. Jakova v Šibeniku - vstopnina


Katedrala v Šibeniku je edinstven spomenik evropske sakralne arhitekture in je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Okrašena je z 72 glavami, ki so izklesane v kamen, in je najpomembnejša hrvaška arhitekturna stvaritev iz 15. in 16. stoletja.

2) Narodni park Krka - vstopnina


Za njegov ogled vam priporočamo vsaj 3 dni. Gre za območje, ki se razteza na 109 km2 in si ga v enem dnevu ni možno ogledati. S svojimi sedmimi lehnjakovimi slapovi, ki merijo 242 metrov v višino, in z največjo lehnjakovo pregrado v Evropi Skradinskim bukom je narodni park Krka hkrati naravni in kraški fenomen. Tukaj vsekakor obiščite tudi otoček Visovac s frančiškansko cerkvijo in samostanom.

Prvi dan si lahko ogledate Skradinski buk ter se sprehodite po čarobni sprehajalni poti prek slapov. Do skradinskega Buka lahko pridete iz vasice Skradin z ladjo, ki vas pripelje v bližino slapov (cca 13 EUR/odraslo/osebo) ali pa iz vasice Lozovac, od koder vas bo pripeljal avtobus do skradinskega Buka.
- Skradinski Buk, najdaljši in najbolj obiskani slap na reki Krki.

Drugi dan si lahko ogledate otoček Visovac s frančiškansko cerkvijo in samostanom ter Roški slap z Oziđana pećina (tukaj so našli ostanke praljudi do nje pa vas pripelje 517 stopnic).
Do sredenjega dela reke Krke lahko pridete tudi z organiziranimi izleti iz vasice Lozovac izlet traja cca. 2 ure do otočka Visovac ali cca 3,5 ure do roškega slapa (cena cca. 30 EUR/odrasla/osebo).
- otoček Visovac
majhen otoček s prelepo cerkvijo in sodi med najpomembnejše naravne in kulurne vrednote Republike Hrvaške. Na njem že od leta 1445 stojita frančiškanski samostan in cerkev Marije Visovške. Do otočka lahko pridete tudi iz bližnjega pristanišča prevoz z ladjico stane cca 7 EUR/odraslo/osebo)

- Roški slap
je slap višine 15 m, v njegovi bližini pa se nahaja par lepo obnovljenih mlinov.

Tretji dan si lahko ogledate Samostan Krka (Manastir Krka), Manjolovači slap ter arheološke ostanke rimskega taborišča Brunum.
- Samostan Krka je duhovno središče pravoslavnih vernikov, v pisnih virih ga prvič omenjajo 1402. Poleg samostana se nahaja tudi cerkev zgrajena v bizantinskem slogu.
- Manojlovački slap - tretji najvišji in za mnoge tudi najlepši slap na reki Krki.
- Arheološka lokaliteta Brunum. Rimsko vojaško taborišče - biser antične zgodovine. Zgrajen je na območju kjer je možen nadzor nad prehodom čez reko krko. Brunum je bil sedež XI. rimske legije.

3) Narodni park Kornati - vstopnina


Narodni park Kornati je sestavljen iz 89 nenaseljenih otokov, otočkov in čeri, ki so razvrščeni na samo 70 kvadratnih kilometrih. Glede na to, da je plovba skozi ta labirint zelo nevarna, se na Kornatih nahajajo številni svetilniki in otoki, kot sta Blitvenice in Sestrica, ki so danes priljubljena destinacija za ljubitelje pustolovščin.

4) Sokolarski Center Dubrava - vstopnina


Njegov obisk priporočamo vsem, ki bi radi vzpostavili prvi stik s pticami ujedami. V sklopu centra se nahaja cca 15 ujed (sove, sokoli, orli). Predstavitev je bila v času našega obiska fenomenalna in vsak izmed nas je lahko preizkusil kako je imeti orla na roki. Priporočamo da se jim prej najavite, da si lahko vzamejo čas za vas.
Kontakt:
+385 (0)91 506 7610
Škugori bb, 22 000 Šibenik

Namestitve v bližini Šibenika:


6 hotelov:
- hotel Vrata Krke - ob vhodu v nacionalni park

- Solaris hotel Ivan ****+ - obnovljeno 2013
- Solaris Kids hotel Andrija **** - obnovljeno 2013 in 2015
- Solaris Beach hotel Jure **** - obnovljeno 2016
- Solaris Beach hotel Niko ***
- Solaris Beach hotel Jakov ***

apartmajsko naselje
- - Vile Kornati - apartmaji ****
- Solaris villas Dalmatian star

kamp
- Mobilne hiške Solaris
- Mobilne hiške Solaris - ADRIA
- Mobilne hiške Solaris - ADRIATIC KAMP

HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija  %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net