Svetilnik Pločica

Svetilnik Pločica

Ogled fotografij
Ogled fotografij
Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica čoln za prevoz čoln za prevoz Svetilnik Pločica Apartma A6 Apartma A6 Apartma A6 Apartma A6 Apartma A8 Apartma A8 Apartma A8 Apartma A8 Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica - pot Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica - Vrt Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica Svetilnik Pločica
Ob plaži
Ob plaži
Pogled na morje
Pogled na morje
Plaža
Plaža 50 m

Svetilnik Pločica

Ob plaži
Ob plaži
Pogled na morje
Pogled na morje
Plaža
Plaža 50 m

Svetilnik Pločica

primeren za robinzonske navdušence in ljubitelje ribolova, brez svetilničarja

Lega:
Svetilnik Pločica je zgrajen leta 1887, nahaja pa se na istoimenskem otoku, in sicer med dvema otokoma, Korčulo in Hvarom, in polotokom Pelješcem.

Oddaljenost:
- Oddaljenost od morja: 15 m
- Najbližje letališče: Dubrovnik
- Pristanišče: 12000 m
- Najbližja trajektna luka: Vela Luka

Plaža:
Na južni strani predstavlja dno z ostrimi in odlomljenimi skalami pravo nasprotje plitkemu morju na severni strani in mali peščeni laguni pred urejeno klančino za spust čolnov. Plaže so primerne za kopanje majhnih otrok.

Namestitev:
1 x apartma 1/6
1 x apartma 1/8

Pločica je ob Strugi največji svetilnik (max. 14 oseb) in kot ustvarjen za robinzonski turizem – v njemu ne živi svetilničar, podmorski svet okoli otoka pa je prava poslastica za potapljače. Obseg površine v pritličju in na nadstropju znaša 165 kvadratnih metrov, zgradba pa je obdana s kamnitim dvoriščem, kjer se v vsakem delu dneva lahko najde nekaj sence, zahvaljujoč tamarišem in stoletnimi figami.

Podrobnosti o svetilniku Pločica:
Ta otok je dobil ime zahvaljujoč svojemu zanimivemu videzu. Je nizek in raven. Od daleč je podoben ploščici, ki se je dvignila iz morja, od blizu pa predstavlja enega izmed najlepših primerov posebnosti jadranskega morja.

SVETILNIK
Destinacija: Prigradica (otok Korčula)

TRANSFER
Iz Prigradice je organiziran transfer za goste do svetilnika. Cena prevoza je 130 EUR na stanovanje. Goste premešča plovput. Prevoz na Pločico traja 25 minut, odvisno od vremena. V primeru neugodnih vremenskih razmer lahko prevoz traja delje.

Dostop do otoka:
s trajektno linijo Split - Vela Luka in z avtom do Prigradice (v smeri Blata, dokler ne pridete na levi odcep za Prigradico).

Hrana in pijača:
Potrebščine (prehrano itd.) je mogoče kupiti pred v trajektni luki v Splitu ali v mestu Vela Luka na Korčuli. Prosimo, ne zamujajte na dogovorjeno destinacijo za prevoz.

Podmorje:
Vodno območje otoka Pločice spada me najatraktivnejše na Jadranu, še posebej za športno potapljanje na vdih, saj so podvodni pejsaži neverjetno zanimivi. Po drugi strani pa športni ribolov s kavljem nudi velike možnosti ulova, še posebej v zgodnjih jutranjih ali pozno popoldanskih urah na celotnem južnem in zahodnem delu otoka.

Pristop do objekta
Dostopno samo s čolnom

Dobro je vedeti
- Svetilnik na samem
- Oskrba z vodo: rezervoar za vodo
- Solarno napajanje (220 V)
- Oskrba: Z živili se lahko oskrbite pred vkrcanjem na trajekt v Splitu ali v Veli Luki, toda pazite, da boste pravočasno prispeli do čolna, s katerim boste odpluli do svetilnika. Če boste potrebovali dodatna živila, se lahko ob nadomestilu to tudi dogovorite z agencijo plovput. Prav tako se lahko za nabavo svežih rib in školjk dogovorite s kapetanom.

OSKRBA Z VODO
Zaradi omejenih količin vode goste opozarjajo na potrebo po varčevanju z vodo. Svetilniki imajo pitno vodo iz lastne cisterne. Če je gostje ne želijo piti, naj s seboj prinesejo pitno vodo.

ELEKTRIČNA ENERGIJA
Svetilniki imajo svoje 220 voltno električno omrežje.

PARKING
Če ni mogoče priti do svetilnika z avtomobilom, se vozilo pusti na mestu, s katerega poteka prevoz. Za varovano parkirišče se lahko gostje dogovorijo z osebami, ki so odgovorne za prevoz s čolnom, katerih podatki so na VOUCHERJU.

ZDRAVNIŠKA POMOČ
Zdravniško pomoč lahko dobite iz bližnjih krajev. V primeru nujne medicinske oskrbe iz najbližje baze pride reševalno vozilo ali helikopter, o čemer odloči služba nujne medicinske pomoči.

Živali:
niso dovoljene

Prihod:
14:30

Odhod:
9:30

A6:
- Tri dvoposteljne sobe (velikost: 9, 12,60 in 13,40 m2), 2 kopalnici (4,06 in 6 m2), kuhinja (15,10 m2).
- Velikost stanovanja: 63 m2
- Klimatizirano: NE

A8:
- Štiri dvoposteljne sobe (velikost: 9, 12,60, 13,40 in 15,20 m2), 2 kopalnici (4,60 in 6 m2), kuhinja (8 m2), brez pečice.
- Velikost stanovanja: 71 m2
- Klimatizirano: NE

Dobro je vedeti

Ob plažiOb plaži

Pogled na morjePogled na morje

PlažaPlaža

50 m

PlažaPlaža

Na južni strani predstavlja dno z ostrimi in odlomljenimi skalami pravo nasprotje plitkemu morju na severni strani in mali peščeni laguni pred urejeno klančino za spust čolnov. Plaže so primerne za kopanje majhnih otrok.

Namestitev Storitev 15.04.-01.06. 01.06.-01.07. 01.07.-01.09. 01.09.-30.09. 30.09.-31.10.
A6 1 x najem 81.00 86.00 143.00 86.00 81.00
A8 1 x najem 103.00 113.00 154.00 113.00 103.00

gradtur - club - popust
15.04. - 30.10.
3%
Cena vključuje:

- najem apartmaja
- posteljnina in brisače
- ležalniki in senčniki.
- DDV davek

Doplačila:

- turistična taksa
- Prevoz s čolnom se zaračuna posebej!
Cena:
- TRANSFER: Prigradica - Pločica - Prigradica: 130 € / na stanovanje

OPOMBA:
Najkrajši čas bivanja je 3 noči, razen na svetilnikih Veli rat, Tajer, Sveti Petar in Pločica v obdobju 01.06 -21.09, ko minimalno bivanje ne sme biti krajše od 4 noči.

HRVAŠKA POČITNICE
TOP PONUDBA

Novo
akcija -24 %

05.05. - 09.06.

| Najem

Novo
Akcija -2 %

Poletje 2024

| Najem

Novo
Akcija -15 %

AKCIJA

| Najem

Novo
Akcija -15 %

FIRST MINUTE

| najem

Pomoč uporabnikom:
[email protected]