Pomoč uporabnikom(01) 512 18 25

Iskalnik počitnic

Opatija

Opatija

Opatija

Opatija, kraj z najdaljšo turistično destinacijo na Hrvaškem, Hoteli v Opatiji, Kvarner, HrvaškaOPATIJA, ki je pogosto imenovana z imenom jadranska Nice, je eno najbolj poznanih turističnih mest v Hrvaški in mesto z najdaljšo turistično tradicijo na vzhodni obali Jadrana. Leta 1844. veletrgovec Higinio von Scarpa zgradi vilo Angiolinu z bogatim parkom, ki jo obiskujejo visoki gosti - hrvaški ban Josip Jelačić, avstrijska carica Maria Ana - kar pripomore k temu, da Opatija hitro postane priljubljena izletna točka Italijanov in Avstrijcev. Že v letu 1889 je Opatija proglašena kot prvo klimatsko letovišče na Jadranu. V Opatiji se tako vsako leto odvija veliko število prireditev: Karneval (januar, februar), mednarodna jadralna regata (maj) in jadralno prvenstvo Opatije (november).
OPATIJA, mesto, pristanišče, turistično, kopališko in klimatsko središče pod Učko, na vzhodni obali Istre v Reškem zalivu, 13 km jugozahodno od Rijeke.
Klimatske razmere so ugodne z blagimi zimami; povprečna temperatura v januarju znaša 4,7 °C, in v juliju 23,3 °C; letno ima Opatija 2230 sončnih ur. Ker Učka zadržuje oblake in vlago ima Opatija manj padavin in več sončnih dni kot Reka.
Koristne informacije
Opatija Opatija Opatija Opatija Opatija Opatija - plaža


HRVAŠKA POČITNICE - TOP PONUDBA

Bluesun kamp Paklenica

akcija -5 %

akcija -5%

LAST MINUTE - 5%

18.5.-30.9.

najem

več >

Mobilne hišice Straško

Akcija -20 %

Akcija -20%

LAST MINUTE - 20%

Termin: 25.7. - 30.9.

najem

več >

Mobilne hišice Kamp Perna

Akcija -15 %

Akcija -15%

LAST MINUTE -15%

poletje 2020

najem

več >

Mobilne hišice - kamp Lopari

Akcija -30 %

Akcija -30%

Long stay - 30%

poletje 2020

najem

več >